Facebook Virüs Belası
-
müritler çoğunuzunda bildiği gibi facebookta dolaşan virüse tıkladım.( hahaha güzel foto :D ) tıkladığımdan beri pc de gereksiz kasılmalar, kapanmalar, komutları yerine getirmeme gibi problemler oluştu. virüs programım yok nasıl çözüm bulabilirim???????
TEŞEKKÜRLER:)
-
Çalıştırmadıysan dosyayı sorun olmaz.
-
combofix ile tarat
-
Daniel-Koo bunu yazdı:
-----------------------------
Çalıştırmadıysan dosyayı sorun olmaz.
-----------------------------hocam çalıştırmakla derken tıklamayı diyorsan tıkladım. ondan sonra olan oldu
-
bi tek ben mi muzdaribim bu durumdan :)
-
üzülme,yalnızsın:))
-
antivir-US bunu yazdı:
-----------------------------peki yok mu bunun bi hal çaresi :)
-
mhmmdclk66 bunu yazdı:
antivir-US bunu yazdı:
-----------------------------peki yok mu bunun bi hal çaresi :)
-----------------------------Şimdi istersen şunu dene,belki işe yarar(zaten şu an başka çaren de yok gibi).
nasıl olsa virüs götüne patladı,daha fazla zarar gelmez artık.Şimdi o linki tekrar bul ve linke sağ tıklayıp farklı kaydetme olanağın varsa bi şekilde bilgisayarına indir.Şonra antiviriüslerin Numune yeni şüpheli dosya gönderme olayları var bilirsin,o virüsü antivirüs programı aracılığı ile antivirüs şirketinin laboratuvarlarına ulaştır(laboratuvar dediğim virüsün incelenmesi için).Adamlar baksın incelesin,nertelere bulaşır ne yapar nasıl çalışır bakar uğraşırlar sonra antisini yazarlar.Sen de bi iyilik yapmış olursun diğer insanlara.Adamlar olayı çözdükten sonra(bi kaç gün sürebilir) güncelleme sırasında senin virüsü de eklerler içine,sonra bilgisayarı baştan aşağı tararsın,bulur siler diye düşünüyorum.
Dosyayı indiremiyosan da firmaya bi şekilde linki ulaştır sorunu ingilizce olarak yaz,faceye girdim,linke tıkladım ağzıma mıçtılar falan:)) pc ankara havası oynamaya,horon tepmeye başladı falan,bi şekilde derdini anlat,antivirüsüm yakalamadı falan fistan bi şekilde mail yolla adamlara.Merak etme kesin uğraşırlar,ilgilenirler,adamların ekmek kapısı bu işler,iyi olmak rakipleri ile yarışmak...
bir süre bankacılık işine falan girişme bilgisayarınla,temizlendiğine emin olana kadar...
-
alternatif çözümü olan varsa yazablir mi bana da lazım da.