folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Facebook"Da Nerden Çıktı? İşte İlk Facebook

Facebook"Da Nerden Çıktı? İşte İlk Facebook

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Merhaba mürüdler uzun zamandır kapalı tuttuğum facebook hesabımı belirlenemeyen bir sebepten dolayı açmış bulunuyorum.Bunu size niye söylüyorum bilmiyorum ama vaktimin ciddi bir kısmını "öldürdüğüm" facebook - gerçi facetube yada youbook gibi bir forma büründü son günlerde - bunun soyu nedir sopu nedir diye merak ettim geniş çaplı bir araştırma[archives.org] yaptım:D

domain 1997-03-29 tarihinde AboutFace Corporation adlı bir şirket tarafından kaydedilmiş.sanırsam adamlar face fetişisti:D neyse zucker parayı [200 000 gayme] basıp bildiğimiz Facebooku 2005 yılında alıyor.ama daha öncesinden [200,0004 Şubat 2004 da thefacebook.com olarak başlamış icraatlara.geç anlamış dünyaya yayılacak bir site olacağını jenerik bir domain gerektiğini ama olsun.zararın neresinden dönersen kardır.

ilk facebook

http://web.archive.org/web/19981212013921/http://facebook.com/

orta facebook 

http://web.archive.org/web/20050408055255/http://www.facebook.com/ [ tam facebook diyemeyiz yönlendirme çakmışlar pr düşmesin diye sanısam:p]

takvim yaprakları 6 ağustos 2005 i gösterirken bizim feysbuk archives.org örümcekleri tarafından talan ediliyor ve sonuç

http://web.archive.org/web/20050806011211/http://facebook.com/

who is çektiğimde karşıma çok güzel bir manzara çıktı heyecan yaptım bi an :D

ahanda bak: 

adam 4 yıl önce 200k para saymış şimdi ayaklar altında develüasyon nedir bilmeyiz biz ama sonunda gördük:D

dipnot:eskiden oramı buramı birileri ısırıyordu sonra çete savaşı çıktı sonra birileri paso beni satın alıyordu benden habersiz şimdide yok poker yok ters neyin çıktı illa beni hackle diyo bu fesbık.D benden bu kadar okuyunda bi feyz alın yazdıklarımdan bilmeyen için genel kültür bilenler için tekrar olur:p

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

İşin yok dimi :D

Edit:

Üşenmeyip baktığıma göre benimde işim yok :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    tanrı mesajlarımızı kabul edecek faysbıkı indirecek :D

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

HolygaN bunu yazdı:
    -----------------------------

İşin yok dimi :D

Edit:

Üşenmeyip baktığıma göre benimde işim yok :)

bu saatte ne işi be mesai biteli çok oldu:)

ha eklemeyi unutmuşsum dünyada İstanbul facebooka en çok giren şehirler içerisinde 5. sırada

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

türkiye özenti olup facebook kullanmasaydı ilk çıktı andan itibaren hızlı ve türkçe ve googleın malı olan ORKUT u kullanuyor olurduk 

belki geçiş uzun sürücek ama geçecez sonunda ORKUT 4EVER (GOOGLE = HIZLI SADE İŞLEVSEL ) face de oyun oynayanlar nasil delirmiyorsa

Bizim yaptığımız paylaşımlar , o kadar emeğe bir gün de başkalarının yaptığı (Ç)ALINTI lar kadar değer verseniz ne olur ?ölmessiniz...,, ATEİZM ! ATeist Üye
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

UploaDeR bunu yazdı:

türkiye özenti olup facebook kullanmasaydı ilk çıktı andan itibaren hızlı ve türkçe ve googleın malı olan ORKUT u kullanuyor olurduk 

belki geçiş uzun sürücek ama geçecez sonunda ORKUT 4EVER (GOOGLE = HIZLI SADE İŞLEVSEL ) face de oyun oynayanlar nasil delirmiyorsa

hacım bırak orkutu morkutu yaw ben facenin ajaxına hastayım ayrıca netlog kerhane isi facebook resmi daire benim gözümde:) az da olsa gerçeklik var biraz..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sahir
    Sahir's avatar
    Erkek

Bu facebook ilgisi bütün insanlarımı sarmış durumda çözemedim ya  :S

Facebook'un kuruluş tarihini veya başka zamazingolarını bilmek öğrenmek geçti okumak bile hiç ilgi çekici değil 

Not : Bu facebooku kuranlaradır sitemim x] 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

feysteyim ezelden dürterim seni özelden muucughh. 

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Conquer
    Conquer's avatar
    Erkek

Sahir bunu yazdı:

Bu facebook ilgisi bütün insanlarımı sarmış durumda çözemedim ya  :S

Facebook'un kuruluş tarihini veya başka zamazingolarını bilmek öğrenmek geçti okumak bile hiç ilgi çekici değil 

Not : Bu facebooku kuranlaradır sitemim x] 

+1

hic birzaman bi booka benzetemedigim bir site..

Hiçbir gerçek,bir şizofrenin yalanıyla başa çıkamaz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

Nitrous bunu yazdı:

UploaDeR bunu yazdı:

hacım bırak orkutu morkutu yaw ben facenin ajaxına hastayım ayrıca netlog kerhane isi facebook resmi daire benim gözümde:) az da olsa gerçeklik var biraz..

1 netlog tanışma yeridir face gibi profil yok video paylasma yeri deil ama isim ile arama yaptın zaman gene adamı bulabilirsin

2 face sadece moda oldu birden bazı ülkelerde girilmio bile

3 orkut her açıdan faceden iyidir arkasında boşuna google yok  , face i bırakmak için en basit sebep yavaşlığı =)  

Bizim yaptığımız paylaşımlar , o kadar emeğe bir gün de başkalarının yaptığı (Ç)ALINTI lar kadar değer verseniz ne olur ?ölmessiniz...,, ATEİZM ! ATeist Üye
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek
    Bu facebooktan nefret ettiğim kadar bu internette başka hiç bişeyden nefret etmiyorum...

Ben bu insanları anlamıyorum.
Toplam Hit: 1897 Toplam Mesaj: 11