Facebook"Ta Büyük Bir Güvenlik Açığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Drawlord
    Drawlord's avatar
    Erkek

Milyonlarca kayıtlı kullanıcısı bulunan Facebook'ta yeni bir açık ortaya çıktı.

Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook'a ait olan yeni bir uygulamanın kullanıcılara zarar verebilecek bazı javascript'leri çalıştırdığını iddia etti.  

CHIP'in haberine göre bu iddianın sahibi yazılım uzmanı, bu platformun Facebook'taki kullanıcı kimliğine ait cookie'leri ve pop-up mesajlarını çalmak için nasıl işlediğini kullanıcılara gösterdi. Buna göre herhangi bir hacker, çok da fazla uğraşmadan bir Facebook kullanıcısının hesabına girmek suretiyle onun adına mesaj gönderebilirken, aynı şekilde mesaj kutusundaki mesajları da kolayca okuyabilir.

Bunun yanında Facebook'un gizlilik (Privacy) ayarlarını da değiştirebilen hacker'ın kullanıcıların arkadaş listesindeki kişileri silebilmesi de mümkün.

Bir oyun geliştiricisi olan Arthur Wachelka'ya göre Facebook'un karşılaştığı bu problem öyle hafife alınacak türde değil ve bir an önce Facebook tarafından gerekenin yapılması gerektiği görüşünde.

Facebook'un sözcüsü ise tüm bu olanlara karşılık sadece Facebook ekibinin bu konu üzerinde araştırmalarını devam ettirdiğini açıklamakla yetindi. Ancak açıklamanın üzerinden günler geçmesine rağmen, Facebook'taki bu ciddi açık hala giderilmiş değil.

Laf Yapacağına ICRAAT Yap!..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abi bu riski göze almayan girmesin.

200 küsür kişi ekli kaçında ciddi anlamda arkadaşız ?30-35 o 30 arkadaştan bile fotoğraflarımı görmeyen var.

Fakat 200 küsür adam benim özelimdeki fotoğrafları görebiliyor.Engelemek bneim elimde tabi fakat geçen bunu düşündüm.İnternetöyle bi hale geldi ki daha fazla sosyallik gibiduruyor facebook.Asosyaller facebookta sostalliği arıyor.

Tabi ki açıklar olcak onlar şunlar bunlar olcak.%100 güvenli sistem yok diye herkes bağırıyor :)

Öncemli olan facebook bunları nasıl kapatacak göreceğiz...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

Facebook'ta güvenlik açığı olmaması ŞAŞIRTICI olur. olması değil.

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Ben acontumu sildim valla.

Amele dolmuş gerçekten.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

Ben acontumu sildim valla.

Amele dolmuş gerçekten.

-----------------------------

bide Türkçe oldu şimdi :D siz görün

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ulan facebook başımıza neler getirdin

ebedi devlet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Drawlord
    Drawlord's avatar
    Erkek
    facebook birde şirket oldu şimdi hala acık veriolarsa bişe demiorm o kadar programcı war adamlar anca parasını yıyor tabii ki her sistemde acık wardır ama 100 de 100 bir garanti olması lazım ..

Laf Yapacağına ICRAAT Yap!..
Toplam Hit: 2304 Toplam Mesaj: 7