Sosyal Ağlar
Facebookta Tamamen Silinen Mesajları Mahkeme Kararı İle Geri Getirebilirmiyiz
Facebookta Tamamen Silinen Mesajları Mahkeme Kararı İle Geri Getirebilirmiyiz
-
ulan konu başlığını buraya yazsam konu başlığına ne yazacaktım :)
Facebookta tamamen silinen mesajları mahkeme kararı ile geri getirebilirmiyiz..a ve b şahsı var diyelim.. a b ye küfür ediyor b sinirlenip msjları siliyor msjlar a da duruyormu bilinmez hesabına telefon numarasına kadar kayıt girmiş hesaba c şahsı sızamıyor pek çaktığı yok..
diyelimki b a şahsını şikayet etti fakat delil sunamıyor.. a şahsı da sildi diyelim.. mahkeme kararı ile eski mesajlar ortaya çıkabilir mi ?
facebook bu anlamda ne yapıyor..? yoksa şemsiye mi ?
-
Laf sokma olarak algılama;
Daha twitter ı kapatamıyoruz :) Facebooktan mesaj mı geri alacağız.
.. O iş uzun hikaye. Uluslararası anlaşmamız var mıdır bakmak lazım.
-
açık ve net olarak söylüyorum su içsin mesajı silen arkadaş.
detay sormayın kısa ve net yanıt.inanmayan ister siber suçları arar ister de savcılık bilişim büroya gidip sorar. :-)
-
mahkeme talep etmez bile zannımca
-
bence yapmazlar.
Düsünsene mahkeme karariyla komple silinmis mesajlari geri getirdiklerini. Millet ozaman demezmi vay anasini sildigimiz mesajlari bile kaydediyorlarmis diye.
(muhtemelen kaydediyorlardir yani isteseler geri getirebilirler diye düsünüyorum ama getirmezler)
-
faceye rollback atarlar soyle hocam olmadı ben sms atıyım zükerberge
saka saka olmaz oyle sey
HeyQirs tarafından 24/Mar/14 22:41 tarihinde düzenlenmiştir -
O zaman çocuğu yine öttürüp log tutulacak en mantıklısı bu .d
-
MbK bunu yazdı
açık ve net olarak söylüyorum su içsin mesajı silen arkadaş.
detay sormayın kısa ve net yanıt.inanmayan ister siber suçları arar ister de savcılık bilişim büroya gidip sorar. :-)
adliyede çalışmanın faydaları diyosun :)
-
Devlet sırrı konuşulup silinmiş olsa bir şekilde halledilirdi (ki silinmiş mesajların facebook dbsinde belli bir saklanma süresi var ondan sonra facebook dbsinden de siliniyor) ama facebookun küfür hakaret olaylarıyla ilgilenip kendilerini yoracağını, mahkemeye veri göndereceğini sanmıyorum hocam.
-
Hocam olay büyükse facebook geriye dönük olarak mesajları çıkartıp mahkemeye yollayabiliyor ( daha önce talep edip aldımız mesajlaşmalar var ) ama dedim gibi hakaret vs olmucak ölüm kalım olaylarda ancak veriyor. He ne kadar geriye dönük silinmişleri veriyo dersen bilmiyorum.
-
resim almadıysa bi şey yapılamaz. mesajları geri alabilir ama karşısında muhattap bulmaz zaten bu twitter kapanması youtube kapnaması bunların karşısında adam bulamadıkları için olmadı mı :D