Facia Bir Durum
-
Evet arkadaşlar.Cenabetliğin daniskası.Bilgisayar taklaya geldi.En büyük korkum HDD haliyle.Sistem son zamanlarda çok fazla fiziksel bellek hatası vermeye başlamıştı kendi kendine reset nöbetleri takip etti.Daha sonra formata karar verdim.Format devam ederken yine fiziksel bellekli mavi ekran karşıma çıkıyordu.Akabinde resetleme nöbetleri haliyle.RAM lerimi çıkarıp üfledim slotları kontrol ettim ama nafile.Güç kablosunu çıkardım yine taktım ve artık bilgisayarımdan hiçbir hayat belirtisi gelmemekte şu an itibariyle.Yorumları bekliyorum bilimum komplo teorileri senaryolar.Allah rızası içün HDD demeyin arkadaşlar.
-
hdd yi başka pc ye tak yedeklerini al geçmiş ossun:)bnm basıma geldiginde boyle bişi 20 lik samsung hd vardı 5 yıl once sanırsam ozmn cozum bulamadım ama depo olarak kullanmıstım.harddiski sokup ilk içini actıgm zamandır:D
-
chkdsk /f
-
Başlangıçtaki bios post ekranı da gelmiyorsa hdd'den olmayabilir.Hiç hayat belirtisi yoksa harddiski çıkartıp çalıştırmayı dene.insert system disk... gelene kadar ilerliyorsa sorun harddisktendir.Oraya gelmiyorsa ram ya da anakart olabilir.
-
%60 ihtimalle bad sector sorunu . hiren boot cd içerisindeki hdd regenerator programı ile tarat istersen. verilerine zarar vermez ama sen yinede yedekle;)
Toplam Hit: 1061 Toplam Mesaj: 5