Fakülte Tercihin Doğru Muydu?
-
Öss'de puanı aldınız,sıra geldi bölüm seçmeye,genelde alınan puan istediğin bölüme ya da şehre yeterli olmaz..Peki seçtiğiniz bölümden memnun musunuz?Eğer şu anda okuduğunuz tutmasaydı,bir sonraki tercihiniz neydi?
Ben başlıyım,Hukuk istedim hukuk oldu,olmasaydı bir sonraki tercihim Eskişehir Anadolu Zihinsel Engelliler Öğretmenliği..Peki memnun muyum bölümümden,genel itibariyle memnunum fakat vize-final zamanı şuurumu kaybetme noktasına gelebileceğimi bilsem,bi daha düşünürdüm seçerken
-
anlamadigim sey su hukuk ile zihinsel engelli ogretmenligi arasinda bi ton fark var.madem oyle neden bunlari seciyorlar bir cok kisi gordum 1. ve 2. te4rcihlerinde alaka yok bir turlu anlamis degilim.
-
zumsuk bunu yazdı:
----------------------------- anlamadigim sey su hukuk ile zihinsel engelli ogretmenligi arasinda bi ton fark var.madem oyle neden bunlari seciyorlar bir cok kisi gordum 1. ve 2. te4rcihlerinde alaka yok bir turlu anlamis degilim. -----------------------------biliyorum hocam,haklısın çok fark var,ancak ikisini de çok istiyordum,tercih hukuktan yana oldu
-
bende bilg. müh. istiyodum. çok puan alamadım.
sora denizli, eskişehir gibi yerlerin bilg. mühendisliğindense büyük şehrin öğretmenliğine gidiyim dedim.öle de oldu.
şehir yönünden haklıyım ama keşke küçük üniversitenin mühendisliğine gitseymişim diyorum.
-
Benim amacım İstanbulda okumaktı bölüm filan hiç önemli değildi.(Puanım çok yüksek olsa hukuk okumak isterdim tabi!) İstanbul Maliyeyi kazandım mutluyum ama hayallerimde mülkiye var. Şimdi oraya gitmek için çalışıyorum! Yatay geçişle...
-
Bir sinir anında tercih yap :) Sonra git kayıtını yaptır geri geL vazgectim ben o böLümde okumyacagım 30 puanın kırıLsın otur tekrar caLıs :D
-
değildi lanet olsun şimdi sevmediğim bi iş yapıyorum
-
Bilerek ve isteyerek insaat muhendisligi sectim...Bolumden,iş olanaklarından felan memnunum ama ulan bolumde hic kız olmayacagını bilseydim yazmazdım...Bir erkege 5 erkek dusuyor sınıfta amk :D
-
kara tahta yazdı
biliyorum hocam,haklısın çok fark var,ancak ikisini de çok istiyordum,tercih hukuktan yana oldu
hocam yok sana bişey demedim demek istediğim ne saçma bir iş mesela x i istiyorsun ama tamamen başka bir alana gidiyorsun belki orada daha başarılı olacaksın evet belki berbat puan aldın ama senin yerin orası çok garibimime geliyor ondan dedim yani nasıl birşey anlamış değilim.Bütün gün oturup inek gibi çalışanlar pcyi sadece oyun için kullanan adamlar pc mühendisliğine gidiyor.Benim zaten belli bir temelim var üstüne kütürt bina oturtturlar ama adamlara temel öğretmeleri lazım saçma..
-
ben kücük bi sehirde vasat bi ünide daha iyi bi bölüm okuyabilirdim ama iyi bi ünide okumayı tercih ettim.tercihimdende hiç pişman deilim su anda dokuz eylülde iktisat okuorum
en azından akraba es dost vs sorduunda nerde okuon die..dokuz eylül diince vay amua goyam diolar bu bile yeter :)
-
ben eczacılığı yazdım memnunum düşünüyorumda gerçekten çok avantajlı meslek ama bu avantajını 4 sene sonra kaybedecek sanırım. çünkü 4 tane yeni fakülte açıldı 4 sene içinde