Fan Hızı Ayarlama Programları
-
Merhabalar , asus f3sg 240dv marka modelli laptopumla isinma sorunu yasiyorum.
Speedfan 4.39 denedim az onca fakat malesef fan goremedi , hiz ayari yapamiyor. Fanlarda sorun yok donuyorlar :D arada hizlaniyo falan da ama ben hep son hizda tutmak istiyorum yani genellikle.. Manuel ayar lazim..
Speedfan sadece termometreleri gordu 3 tane termometre var.
Hatta GPU 76 C
Core0 56 C
Core1 60 C
diyor.
Saniyorum ki GPU ekran kartiyla ilgili , core0/1 de cekirdek 1 - cekirdek 2 ?
Neyse fan hizi icin herhangi bir program?
-
bildiğim kadarıyla laptopların fanlarına müdehale edilemiyor.. kendi içerisindeki çip yönlendiriyor onu.. yanlışsam düzeltin..
ama en sağlıklısı bi tane laptop cooler almak.. vatan bilgisayar gibi yerlerde 20 - 50 lira arasında gezinen fiyatları var.. ve oldukça da güzel aletler.. kullanıyoruz :)
-
bende 2 tane kullandım 2side bozuldular daha alamadım yenisini :D
-
yalnız işlemcin tehlikeli sıcaklıkta deil
belki kasan fazla ısınıosa sana oyle gelio olabilir bencede fanlara takılma illa içine sinmiyorsa bi cooler pad al
-
The_FCN bunu yazdı:
-----------------------------
yalnız işlemcin tehlikeli sıcaklıkta deil
belki kasan fazla ısınıosa sana oyle gelio olabilir bencede fanlara takılma illa içine sinmiyorsa bi cooler pad al
-----------------------------kaç derece tehlikeli
-
75-80 + da sıcak demektir 90 da kendini kapatır zaten
-
fanı ayarlayabilmen için biosunun buna izin veriyor olması lazım. çoğu notebook modellerinde malesef bu yoktur. Mobil işlemciler 90-100 dereceye kadar dayansada işlemcinin etrafındaki bileşenler o sıcaklıklara erişemeden bozulurlar. O yüzden notebook soğutucu zımbırtılarından alman lazım.
-
siz siz olun, notebooklar da soğutucu kullanmıyorsanız, günde 14 saat felan açıksa pc yi günde en az 2 defa kapatıp soğumasını bekleyin..
benim notebook 3 yıldır full performans çalıştı, ps vs. açık makina yanıyorken ben çalışıyordum sonunda ekran kartı çufladı.. yandı yani.
birde kuzey köprüsü bozulmuş birsürü masraf.. siteden swordfish nickli abiye gönderdim deiştirdi..
şizofreniktr hocam 40-50 liraya bi soğutucu al rahat et derim =)