Farabi - El Medinetü"L-Fâdıla

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Arkadaşlar allem ettim kallem ettim yok bulamadım a.Q bu kitabın özeti varmı acaba bulabilir misiniz ? Özetini yiyeyim,kitabı okuyan yada 1 kaç paragrafla özetleyebilecek bir ulvi beşer varmı aramızda acaba  ??

Bazı kaynaklarda Medinetü'l-Fâzıla oalrak ta geçer adı..

Ne topoş proflar varya :@

Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

Farabi'nin devlet üzerine yazdığı kitap..  Erdemli Şehir olarak ara.. Hatta kitabı tamamen oku, ilgini çekecektir.. yani çekmeli :)

yıkılma sakın !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

felsefede daha bugün gördük aq :D

ütopyanın önde gidenidir " faziletli şehir "  türkçesi

bir devlet nasıl yönetilir, nasıl daha iyi bi devlet olur gibisinden hayal ürünü bi kitap. özetle farabinin hayalinde kurduğu devlet düzeni

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Teşekkürler canlarım,yurttaşlarım,saz arkadaşlarım :Pp
    başka arayan olursa bulunsun buralarda ;)

Platon’dan etkilenen Fârâbî, "Medinet’ül Fâzila" (Erdemli Şehir) adlı eserinde böyle ütopik bir devlet tasarlamıştır. Ona göre, insanlar yardımlaşarak bir arada yaşamalıdır. Sağlıklı bir organizmada bütün organlar nasıl uyumlu bir şekilde çalışıyorsa, toplum da böyle olmalıdır.

Kötü insanlar toplumdan çıkarılmalıdır. Erdemli şehirde gerçeklikler, doğruluklar, iyilik ve güzellikler birleşirler. Bunu sağlayan bu şehrin yöneticisidir. Yönetici, peygamber ile filozofun erdemlerini(zeki,dürüst, doğruluğu seven hafızası kuvvetli) kendinde toplayan kişidir ve bu özeliklerini topluma yayarak devleti yönetir. Bireylerin de yöneticinin bilgilerine katılmasıyla mutlu bir şehir doğar.

Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    bu adam Allah'ın ancak akıl yoluyla bulunabileceğini düşünür, insan aklının onun varlığını ıspat edebileceğini falan söyler, bazı alimlerce dinsiz olarak tanımlanmıştır. bi de muallim-i bilmemne die bi lakabı vardı unuttum..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek
    bu farabi matematikçi değil miydi la:S

Bilgisayar Yazılım & Donanım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sk8er
    Sk8er's avatar
    Erkek
    yok la cinnahta sokaktı bu herif :|

Kefillik işleri için kalite ; 10 yıldır hizmetinizdeyiz , Kefillik 10 lira. Lütfen daha yüksek id"li arkadaşları tercih etmeyiniz. Kefil olduğumuz binlerce kullanıcıya sorabilirsiniz...
Toplam Hit: 3628 Toplam Mesaj: 7