Faraday Kafesi Yapımı [ İstek ]
-
Nasıl faraday kafesi yapabileceğim konusunda bilgiye ihtiyacım var. Evet teknik olarak basit gibi görünüyor ama, ince noktalar var mıdır ? Detayları hakkında bilgi veren bir döküman varmıdır ?
-
Hocam faraday kafesini ne için kullnacağına bağlı. Eğer yıldırımdan korunma için binanın tepesine yapacaksan tabi ki hesapları var.
Ama yok ben elektronik eşyalarımı koruyayım yok yüksek gerilim üstüne gelsin aksın gitsin diyorsan özel birşeye gerek yok.
-
hiç duymamıştım. ama yapmaya çalışan var. faradayı da severim oysa :(
-
Gunahtir, carpilirsin hocam (:
Isin sakasi bir tarafa bazi durumlarda arabalara yildirim dustugunde ya da ucaklara yildirim carptiginda icindeki insanlara hicbir sey olmuyor. Sanirim bunlarda faraday kafesi gibi oluyor. -
telekom bunu yazdıGunahtir, carpilirsin hocam (:
Isin sakasi bir tarafa bazi durumlarda arabalara yildirim dustugunde ya da ucaklara yildirim carptiginda icindeki insanlara hicbir sey olmuyor. Sanirim bunlarda faraday kafesi gibi oluyor.Aynen, arabanın metal yüzeyi faraday kafesi görevi görüp içindeki insanlara zarar vermemiş bu durumda. Tabi her zaman araba korur diye birşey demek söz konusu değil :D
-
hocam sen tam olarak ne yapmak istiyorsun onu yazsan daha iyi yardımcı olabiliriz. bir devren var onun için mi kafes yapacaksın yoksa okullarda dönem projesi cinsinden verilen standart kafes mantığını mı gerçeklemek istiyorsun? amaç kapalı yüzeydeki elektrik alanı sıfırlamak. tabi ilk başta gerilim kafese gelince direktmen sıfır olmuyor belli bir süre hareketten sonra sıfırlanıyor. bu sistemi değişik amaçlar için de kullananlar var. jamming etkisi örneği mesela. bir oda düşün içerisi bakır tellerden oluşmuş bir ağ ile örgülü. bu da yeri geliyor jamming etkisi oluşturabiliyor. haberleşme sistemleri devre dışı kalabiliyor. sonuçta içerdeki elektrik alanı sıfırlamaya çalışıyoruz ve sıfırlıyoruz. rf devreler için de kafes mevcut. elektromanyetik ekranlama diye de geçebiliyor bazı kitaplarda. okul projelernde kuş kafesiyle faraday kafesi yapanlar vardı ama tabi bunlar basit kalır. "faraday cage" şeklinde youtube da arama yap hocam aklında fikir yoksa en azından bi fikir oluşturabilirsin.
cicosz tarafından 10/Şub/14 22:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Bilmeyenler için kısaca bir paratoner çeşidi. Nerede kullanılacak bilmiyorum ama gugılda demir çubuklu paratonerler kadar geniş bir etki alanına sahip olmadığı yazıyor.
-
piiiranha9242 bunu yazdı
Bilmeyenler için kısaca bir paratoner çeşidi. Nerede kullanılacak bilmiyorum ama gugılda demir çubuklu paratonerler kadar geniş bir etki alanına sahip olmadığı yazıyor.
Engüvenli yıldırımdan korunma faraday kafesidir. Bilmeyenlere aldanmayın. Bununla ilgili birsürü rapor vb kaynak mevcut.