Farisiler (İRAN) Ve Şehadet Şerbeti...
-
Bildiklerinize ve bilgi kaynaklarınıza başvurduğunuzda, Farisilerin bugüne değin herhangi bir gayrımüslim milletle savaştığına rastladınız mı, rastlıyormusunuz?
Eğer cevap "hayır" çıkıyor ise; rüştlerini ispat etmeleri açısından şehadet şerbeti içmelerini beklememiz biz TÜRKLER"in ve İslam Aleminin hakkı değilmidir?
Bildirecekleriniz kıymetlidir. Lütfen kaliteli, düzeyli biçimde getirelim bilgilerimizi. -
anlamadım şu soruyu biraz daha günümüz Türkçesine çevire bilirmisin...
-
ne diyon la sen?
anlamadımki ?
hakkıdır hakkıdır doğru diyon hajı arkandayım :S -
bişi anladıysam hp32 olayım :P
-
Bana kalırsa Aziz yıldırım hala FB kalmalı çünki Avrupabilrliğine girmrmiz için ADsl ucuzlaması lazım....
-
abi bırak o şerefsizi galatasaray fenerbahçenin 100. yılındaki sampiyonluğunu bırakmaz.kesin alır
-
ne oldu konu dağıldı a.k :)
-
lan anlamadığım şimdi İran la aZiz yıldırım ın bide gs le fb nin ne alakası var?
-
1.yok görmedim.
2.herkes kendi bacagından asılır kendi kendilerine ederler.
zayıf karekterli insanlar dı benim görduklerim. hem tek irandada değiller.
azınlıktalar. yeri geldiğinde boyun eyeceklerdir. necat sert biri.
catlak ses iztemez.
-
İran nüfusunun etnik yapısı hakkında resmi rakamlar şöyledir: İlk sırada Fars etnisitesinin (%60 oranı sözkonusu edilmektedir), ikinci sırada Azeri etnisitesinin (%17 oranı sözkonusu edilmektedir) .%6 Gilaki-Mazenderani ve %4 oranında Kürt bulunduğu düşünülmektedir. % 1 oranında Türkmen %6 Arap (özellikle Fars Körfezi sahil şeridinde) ve Beluci (özellikle Pakistan'a komşu bölgede) bulunduğu varsayılmaktadır. Bunların hemen arkasından % 2 ila 3 arasında Lur ve Kaşkay ) %1 Ermeni diğer etnisiteler (%2) gibi orana denk gelmektedir. Farsça resmi dildir.
Ben de Iran etnolojisi hakkında yorumlarımı yazayım: Farslar: 42.000.000 Azeriler ve Türkmenler: 9.000.000 Kürtler: 4.000000 Araplar: 4.500000 Gilakiler ve mazenderaniler: 4.000.000 Luriler:1.500.000 Beluclar:3.500.000
Toplam: 68.500.000
Farisiler denildiğinde İRAN anlaşılmalıdır, keza Persler dendiğinde de İRAN anlaşılmalıdır.
Ayrıca;
IRAK'ın ve Ortadoğunun bugünkü durumundan çok büyük oranda İRAN sorumludur. Varoluşlarından bu yana yarım kere olsa bile hiç bir kefere milletle savaşmışlıkları yoktur.
Şimdi ise veriyorlar Araplara ara gazını; Uranyum zenginleştiriyorum, benim nükleer silahlarım var v.s intibaı yarattıktan sonra, durduk yerde İsrail'e sataşmalar v.s. Hayırdır?
Düşündürmüyormu sizleri bunlar?
-
yukarda millete dagıttmıs ama hoca tam bilmiyorum İran gayrimüslim bi toplumla hiç savaştımı savaşmadı mı? Bide simiya hocanın dediği daha düşündürücü bence :S
Toplam Hit: 1937 Toplam Mesaj: 11