Farklı Hızlardaki Ram Leri Pcye Bağlamak
-
Merhaba arkadaşlar pc de şu an kullandığım ramler 2 gb x 2 adet ddr3 1333 mhz, 1600 mhz ile 1333 mhz fiyatları hemen hemen aynı gibi 2 adet 2 gb 1600 mhz alsam herhangi bir sorun çıkarmı,
-
s.a. hocam
ramlari koydugunda tek yapacagi hangisini frekansi en dusukse onun frekansinda calisacaklar.
yani 1333 en dusukse ve 1600 koyarsan tumu 1333 de calisir.
-
@ dhmm
O zaman hiç 1600 mhz almıyayım üstat, yüksek mhz olması bir işe yaramazmış o zaman, düşük mhz li ram olunca, ayrıca reset atar sistem donar filan zannediyordum ben,
-
Elindekini sat bunu veya herhangi bir uygun fiyatlı 4x4Gb=8Gb al daha iyi.
http://www.eksenbilgisayar.com/urun/kingston-hyperx-khx1333c9d3b1k28-8gb-dual-kit-2x4-gb-ddr3-1333mhz-bellek.aspx
CL9 olmasına dikkat et ama. -
Robinson_Crusoe bunu yazdı
@ dhmm
O zaman hiç 1600 mhz almıyayım üstat, yüksek mhz olması bir işe yaramazmış o zaman, düşük mhz li ram olunca, ayrıca reset atar sistem donar filan zannediyordum ben,
donma reset çok nadir olur ama genelde format attığında mavi ekran alırsın frekans farkından. onun dışında yüksek olan frekanslı ram, düşüğe kendini uydurup çalışır. tabi bordun ram seçmezse :)
-
Mecbur kalmadıkça farklı hızlar kullanma. Bol bol mavi ekran hatası alabilirsin.
-
Mantıken düşük olanın frekansında çalışması lazım, üstelik arkadaşında dediği gibi mavi ekran hatalarından isyan edersin