Farkli Sarj Aletleri Hakkinda

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Hocalar elimde Samsung S5 var. Orjinal sarj aleti sikintili degil fakat cok kisa. Eski cihazim Blackberry Bold 9780in sarj aleti buna oluyor fakat samsung un output: 5.3V - 2A, blackberrynin: 5V - 700mA. Akim sanirim sarj suresini etkiler fakat voltta 0.3luk bir fark var. Kullanmam telefonun bataryasinda bir sikintiya sebep olur mu? Duyma bilgilerden ziyade elektrik elektronikten cakanlardan cevap bekliyorum.

since 2005 // tbt
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Akım düşük olursa daha yavaş şarj olur hatta şarj bile olmayabilir. Akım değeri yüksek olursa şimdiki cihazlarda akım koruması olduğunu düşünürsek hiçbir problem olmaz kendine yetecek kadar akım çeker.

Gerilim değerleri cihazı biraz daha fazla etikler. Düşük veya yüksek gerilim şarj soketlerinde ve pilde problemlere sebep olabilir. Gerçi 0.3 volt çok bğyğk fark yaratıcak bir değer değil ama yine de orijinale benzer volt değerlerinde sarj cihazı kullanman en sağlıklısı olur.

Yanlız amper değeri blackberry de oldukça düşükmüş gerçekten şarj ediyormu o cihaz telefonu?

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

s5 in orjinal şarj cihazı 10.1 w 79 TL

s4 ve note 2  10 w  59 TL

standart samsung 5w 40 TL

şimdi sen cihazı adam gibi hızlı şarj edeyim kabloda uzun olsun diyorsan s4 ü al geç

dediğim ürün. ( kablo girişinin tablet olduguna bakmayın , aynı kablonun mini usb side var ben onu kullanıyorum )

http://img4.picload.org/image/crpiacl/samsung20travel20adapter2010.6.jpg

PanxeR tarafından 28/Eyl/14 02:48 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Hocam 5.3V olmasi cok anlamsiz geldi bana usb cikisi 5V diye biliyorum pc zarar vermiyorsa blackberry sarj aleti de vermez diye dusundum. Panxer hocam bi sarj aleti daha alirsam evde senlik olur :) sarj sikintim yok da keyfi uzun kablo istiyorum

since 2005 // tbt
Toplam Hit: 775 Toplam Mesaj: 4