Fastreport Adetlı Barkod Yazdırmak
-
herkese slm
murıtler soyle bır sorunum var.
fastreport ıle verı tabanımda bulunan barkod numaralarını yazdırıyorum.sıkıntım
barkod mıktar
abc 12
bca 15
cba 1
verilerimi bu sekılde saklıyorum rapor tasarımını yaptıktan sonra aktarıyorum fakat hepsınde bırer tane basıyor bırıtırıyor
daha once fast report kullanırken bunu halletmıstım fakat sımdı aklıma gelmıyor.sızce mıktarları fastreport a nasıl tanımlamam gerek
-
bırkez daha up yapayım belkı aklan gelen olur
-
Ben bu tür işlemlerde delphi tarafında memory table kullanıyorum iç içe for olarak miktar kadar memory table a kayıt ekliyorum daha sonra fastreportla memory table dakileri yazdırıyorum.
-
onu bende denedim(denemek istedim)
fakat vb de bır data tableden bu sekılde ıslemı nasıl yapabılırım bulamadım
data tablede
stok no
stak adı
barkod
tıp1
tıp2
mıktar
fıyat1
fıyat2
gıbı bılgılerım var
sımdı bana lazım olan
satırlardakı mıktar kadar satırları kopyalamk ama nasıl olcak en ufak bır bılgım yok
-
birde acıkcası bu bana olması gerekn gıbı gelmıyor
muhakkak bır yolu vardır ama bulabılmek mesele
-
VB de nasıldır bilmiyorum ama delphi tarafında memtable larda 10 binlerce kayıt aktarımı v.s yaptım hiç sorun yaşamadım çokda hızlı
kod olarakda çok basitkbmtbl_Barkod.Active:=False; qry_FaturaHareketi.First; kbmtbl_Barkod.Active:=True; for i:= 1 to qry_FaturaHareketi.RecordCount do begin for j:= 1 to qry_FaturaHareketiMIKTAR.AsInteger do begin kbmtbl_Barkod.Insert; kbmtbl_BarkodSTOKKODU.Text:=qry_FaturaHareketiSTOKKODU.Text; kbmtbl_BarkodBEDEN.Text:=qry_FaturaHareketiBEDEN.Text; kbmtbl_BarkodBARKODKODU.Text:=qry_FaturaHareketiBARKODKODU.Text; kbmtbl_Barkod.Post; end; qry_FaturaHareketi.Next; end;