Fat Ne Oluyor?
-
arkadaşlar hani format atarken karşımıza 4 tane şık çıkıyor ntfs,fat.. ben format ı atarken hep 3. seçili olarak(ntfs) atıyorum orada fat diyince ne oluyor ne değişiyor?
-
harddiskin 40gb dan buyukse ntfs olarak at 40gb kucukse fat32 olarak at...ayrintiya dalacaksan google. :)
-
sistemin kuland1g1 dosya sistemi sitenin bilgi bankas1nda gerkli bilgi var
http://www.tahribat.com/doc.asp?docid=106
-
yani buna göre ntfs daha iyi oluyor dimi 2-3 gün sonra ben bir format atacam fat sistemi ile atıp denicektim ne değişiyo diye ben yine bildiğimi yapıp ntfs ile yapayım dimi?
-
ntfs sec daha iyi bir dosya sistemi
-
2 side dosya sistemleri:
Dosya sistemi; dosyaların adlandırıldığı, depolandığı ve düzenlendiği tüm yapıdır. Windows üç dosya sistemini destekler: FAT, FAT32 ve NTFS. Windows'u kurarken, varolan bir birimi biçimlendirirken veya yeni bir sabit disk yüklerken bir dosya sistemi seçmeniz gerekir.
Kullanılacak dosya sistemine karar vermeden önce, her dosya sisteminin yararlarını ve sınırlamalarını anlamalısınız. Bir birimin varolan dosya sistemini değiştirmek zaman alacağı için, uzun vadeli gereksinmelerinize en çok uyan dosya sistemini seçin. Farklı bir dosya sistemi kullanmaya karar verirseniz, verilerinizi yedeklemeniz ve sonra yeni dosya sistemini kullanarak birimi yeniden biçimlendirmeniz gerekir. Ancak, bir FAT veya FAT32 birimini, biçimlemeye gerek kalmadan NTFS birimine dönüştürebilirsiniz. Gene de dönüştürme işleminden önce verilerinizi yedeklemeniz yerinde olur.
NTFS :
güvenliği büyük ölçüde artıran dosya şifrelemesi,
Büyük sürücüleri daha iyi ölçeklendirme. NTFS için en büyük disk boyutu FAT'e göre çok daha büyüktür ve sürücü büyüklüğü arttıkça, NTFS’in performansı FAT’te olduğu gibi düşmez.
Toplam Hit: 1480 Toplam Mesaj: 6