Fatura Kesmemenin Cezası
-
Merhaba müridler,
Fabrikamda vergi kaçırma gibi bir amacı taşımadan, sürekli fatura kesme zorluğunu asgariye indirmek ve bazı gereklilikler için belirli periyotlarla fatura kesiyordum. Geçenlerde vergi dairesinden gelmişler ben işyerinde yokken fatura kesmediğimizi tutanağa geçmişler ceza yazacaklarını beyan etmişler o sırada da yetkili ve bilgili bir çalışanım olmadığı için gerekli açıklamayı yapamamış hatta yanlış beyan vermiş fatura kesmiyoruz gibi. Vergi dairesine henüz gidemedim şehir dışında olmam nedeni ile herhangi bir tebligatta yapılmamış henüz şirkete. Ne olur bu işin sonu nereye varır ceza miktarı ne kadardır neye göre belirlenir itiraz hakkımız varmıdır?
2. unsurda çalışanların sigortaları hakkında 4 tane sabit çalışanım 8 tane de sezonluk beden gücüne dayalı çalışan elemanım var. sabit elemanların sigortalarını yatırıyorum ancak diğer yevmiye ile çalışan elemanların sigortaları yok. günlük 40 ila 50 lira arası ücret ödüyorum zaten ki asgari ücretin 2 katından fazla ücrete karşılık geliyor bu ücret sigorta yapacak olsam 1000 liradan aşağı bir ücret vermek zorunda kalırım buna onlarda razı olmaz 3 4 ay çalışılan bir işte sigorta yapmanında pek bir artısı yok çalışanlara bildiğim kadarı ile. Bu konuda nasıl bir cezai işlemele karşı karşıya gelebilirim bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan var mı? Faaliyet alanımdaki hiçbir şirket sigorta yapmıyor bunlar beni nerden buluyorlar onu hiç anlamıyorum.
-
şikayet üzerine buluyorlar
-
özel usulsuzluk ve vergi zıyai yersiniz. erken odeyip pişmanlık yararlanıp 3\2 sini ödersiniz
-
umit bunu yazdı:
-----------------------------özel usulsuzluk ve vergi zıyai yersiniz. erken odeyip pişmanlık yararlanıp 3\2 sini ödersiniz
-----------------------------hocam bu özel usülsüzlük cezaları nasıl hesaplanıyor bazı cezalar var mesela mühtahsil makbuzu kesmemiz gerek kesmemişiz 34 tl yazıyor sadece bu değildir herhalde kesilmeyen makbuz başı olması lazım.Bunun hesabı nasıl nereden biliyor neye göre hesaplıyor ya da bu kesilmeyen makbuz sayısını vs.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ayrıca.
-
Fatura kesmemenin cezası % 10 dur bu %10 160,00 TL aşmıyorsa 160,00 TL aşıyorsa faturanın % 10 uygulanır arkadaşım geçmiş olsun dilerim mebla büyük değildir !!
-
Hannibalgan gibi biri vardir yaninda :D
-
bir an önce Mali Müşavirin vergi dairesine gitsin , yoksa sen bi Mali Müşavire vekalet ver o gitsin
şehir dışında bile herhangi nir noterden vekalet çıkartıp postayla gönderebilriisn ( işlemleri hızlandırmak için önce faxını gönderirsin )
vergi konusu şakaya gelmez , siğorta meselesi çok daha canını acıtır , kimse sezonluk çalışıyor demez basar cezayı , hem de geriye dönük katlamalı olarak ceza kesrler , sakın ha bunlar sezonluk diye ssk yapmıyorum diye birşey kaçırma ağzından gelen birisine
-
Vergi konusunda uzlaşmaya çağıracaklardır. O zaman derdinizi anlatmaya çalışın, çok zıtlaşmayın. Baktınız derdinizi anlatamıyorsunuz o zaman uzlaşmayla cezada indirim yoluna gidersiniz. Meblaa çok büyük değilse zaten sorun da büyük değildir.
SSK konusunda; bence çalışanlarınızın SSK larını ödeyin. En azından asgari tutardan gösterin. Zaten SSK tutarlarını ödemeseniz, o miktar karınız göründüğü için şirketlerde %20, şahıs firmalarında %30'a varan tutarlarda kurumlar vergisi ödeyeceksiniz. SSK ödediğinizde tutar biraz daha fazla oluyor ama aklınız rahat oluyor. Hem aklınız rahat olur hemde işçinin hakkını vermiş olursunuz. İşçi için sağlık ve emeklilik açısından önemlidir.
-
Maliye kucağına oturanı kolay kolay kaldırmaz. işin çok zor..