Favori Hapisaneden Kaçış Hikayeleri
-
Esaret'in Bedeli Adlı bir başyapıtı izledikten sonra bu konuya merak sardım. Ve Şu ana kadar beğendiğim hapisten kaçış hikayelerini sizinle paylaşmak istedim.
Patet’nin Helikopterle Kaçışı (komik )
Birçok Avrupa hapishanesinin çatısına sahalar yapılır. Hapishanelerin bu özelliği Fransız suçlu Pascal Payet’nin birçok kere işine yaradı. Pavet aslında bir güvenlik vagonunu soymaya çalıştığı sırada yanlışlıkla birini öldürdüğü için hapse atılmıştı. Fransa’daki Luynes Hapishanesi’nde otuz yıla mahkum edilmişti. 2001’de bir yardakçısı kaçırdığı helikoperle onu çatıdan alıp hapishaneden kaçmasını sağladı. Payet iki yıl sonra hapishaneye tekrar geldi ve başka üç mahkumu daha kurtarmaya kalktı. Bu girişimde dört adam da yakalandı. Payet böyle bir girişimde bulunduğu için cezasına yedi yıl daha eklendi. Şaşırtıcı bir şekilde, Payet 2007’de tekrar helikopterle kaçtı, bu sefer Güney Doğu Fransa’daki Grasse Hapishanesinden. Pilotunu öldürmekle tehdit ettikleri bir helikopteri kaçıran dört maskeli yardakçıydı bu sefer onu kaçıran. Helikopterle Akdeniz’e yakın bir bölgede yapılan inişin ardından pilot serbest bırakılmış, Payet ve arkadaşları ise ortadan tamamen kaybolmuştu.
Billy Hayes’in İmralı’dan Kaçışı (güzel )
Amerikalı bir öğrenci olan Billy Hayes 1970’te 900 gram haşhaşı uçakla Türkiye’ye getirmeye çalışırken tutuklanmıştı. Yakalanmasının ardından Türkiye’de 30 yıllık ağır hapse mahkum edilmişti. Sağmalcılar Hapishanesi’nde çalıştırıltırılmasının ardından Marmara Denizi’ndeki İmralı Adası’nda bulunan İmralı Cezaevi’ne gönderilmişti. Burada kaçmayı ciddi olarak düşünmeye başladı. Adada hiç tekne yoktu. Ama yakın bir liman her ne zaman güçlü bir fırtına çıksa küçük balıkçı kayıklarıyla doluyordu. Betonarme bir depoda günlerce kaldı, zamanı geldiğinde limana yüzdü ve küçük bir sandal çaldı. Oradan Yunanistan’a gitti, daha sonra dünyanın öbür ucuna, Amerika’ya sağlıklı bir şekilde ulaştı. Hayes bu deneyim hakkında aynı adla filmi de çekilecek olan “Geceyarısı Ekspresi” adında bir kitap yazdı.
**** Alcatraz’dan Kaçış ****
1962’de Frank Morris, Clarence-John Anglin aylar boyunca bugün hapisten kaçma yöntemlerinin prototipi olarak kabul edilen bir kaçış için titizce plan yaptılar. Bu üçlü yapılan I.Q testinde "üstün zekalı" sınıfına girmişlerdi. San Fransisko’nun Alcatraz Adası’nda kötü tanınan bir hapishanede tutulmaktaydılar. Bu hapishane, en usta suçlular için inşa edilmiş, mahkumların kaçış imkanları en düşük seviyeye indirecek şekilde yapılmış bir hapishaneydi. Bu hapishanede mahkumlar elektrikli süpürge motorundan matkaba benzeyen bir alet yapar, bunu hücrelerinde duvarlardaki eskiyen betonu parçalamak ve en yakın havalandırma borusuna ulaşmak için kullanırlardı. Daha sonra bir bacadan sahile iner ve kendilerine çalıdıkları yağmurluklar ve sanayi yapıştırısıyla yaptıkları bot ile San Fransisko Körfezi’ne doğru yola çıkarlardı. Botu akordiyon ve pinpon topuyla yaptıkları pompayla şişirmişlerdi. Kaçtıkları ertesi günün sabahına kadar anlaşılmasın diye sabundan kafa, saç, yapar, yatakları doldurmak içinse tuvalet kağıdı kullanırlardı. Bu hapishaneden kaçan mahkumların hiçbirinden haber alınamadı. Birçok kanıt da onların körfezde boğularak öldüğünü gösteriyor. Ama körfezde hiç ceset bulunamadı.
-
discovery de izlemistim meksikalarin aci soslarini hapishane demirine suruyor hergun..20yili askin bir sureydi yanlis hatirlamiyorsam sonunda demir curuyor ve adam parmakliklari kirip kaciyor
-
Hocam gerçek bir kaçış değil ama Prison Break dizisindeki kaçış hikayesi süperdi.
Birçok mahkuma da ilham vereceğini düşünüyorum..
-
opusdei bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam gerçek bir kaçış değil ama Prison Break dizisindeki kaçış hikayesi süperdi.
Birçok mahkuma da ilham vereceğini düşünüyorum..
-----------------------------Prison Break'teki kaçış 1994 yapımı olan Esaret'in Bedeli'ndekininden etkilenmişer izlemediysen kesinlikle izlemelisin 10 yılı aşkın süredir 1 numarada film