Faydalı Siteler
-
Hepsi değilde bazılarının işinize yarıyacağı veya zaman öldürme açısından güzel sitelerdir.
Her birine farklı konu açacağıma tek konu altında paylaşım yapmak daha iyi olacak.
Web Arşivi
Bugüne kadar girdiğiniz internet sitelerinin eski halini görüp nostalji yapmak istiyorsanız ilaç gibi bir kaynak. Sitede " http:// " yazan boşluklu yere ("http://"nin devamına) geçmişine bakmak istediğiniz sitenin adresini yazıyorsunuz. Açılan sayfada tarih seçenekleri çıkıyor. İstediğiniz tarihi seçip tıklıyorsunuz.
Bu site sayesinde ayrıca eskiden faal olup, şu an faal olmayan internet sitelerinin eski hallerini de görebilirsiniz.
http://www.archive.org/index.phpYıldız Olmaya Çok Yakınsın - Mtvnhd
Siteye girin, upload image diyerek düz baktığınız bir resminizi yükleyin sonra karşınıza gerekli ayarlamaları yapabileceğiniz panel açılacak orada da ayarlamaları yaptıktan sonra play diyin ve sizi herkes tanısın...
Örnek Çalışma
TIKLA!Gerçek Zamanlı Dünya İstatistikleri
İlginç bir site.Dünya istatistiklerini en güncel şekilde veriyor.
TIKLA!Adım Adım Gezi - Map Jack
Google Earth'tan daha farklı ve ayrıntılıdır.Şimdilik sadece ABD ve Tayland'dan 15 e yakın şehir var. Şehirlerin her yerini adım adım gezebiliyoruz ve gezerken sağımıza solumuza bakabiliyoruz. Bence keyif veren bir site, ne dersiniz bu imkanlardan bizim vatandaşlarımızın da yararlanacağı günler gelir mi dersiniz, sınav gününden bir gün önce felan sınava gireceğimiz okulun yolunu ezberlesek ya da hesap açacağımız bankanın yolu felan ...
TIKLA!Splashup-Fotoğraf Düzenleme
Efenim teorik olarak adobe photoshop'un basic kısmını içeriyor diyebiliriz. Ana sayfadaki "jump right in" bağlantısına tıkladığınızda fotolarınızı ister bilgisayardaki kayıtlı dosyalardan isterseniz facebook, flickr, picasa gibi online ortamlardan import edip editleyebilirsiniz. Basit foto editlerinden başka üst kısımdaki 'filters' bölümündende enteresan efektler yapabilirsin..Online ulaşabileceğiniz,fotoğraflarınız için pratik bir düzenleme ortamı.Lisans istemez bedavadır.
TIKLA!Online Bilardo
Oyun acıldıktan sonra "play as guest"i tıklayıp otomatik seçilen başka bir rakiple oyuna başlıyosunuz.Sadece fareyle yönlendirebileceğiniz oyunda en şükela ayrıntı topa vuracagınız yeri önceden belirleyebilmenizdir.Ben şahsen falso vermeye bayılırım.İyi eğlenceler.
TIKLA!Transformice - Peynir Kapma Oyunu
Oyun onlinedir.Siz bir faresiniz! Peyniri alıp fare deliğine geri getirmeye çalışın. Bu görevde size yardımcı olmak için bir oyuncu Şaman olarak seçilecektir! Şamanın amacı farelere deliğe girebilmek için yardımcı olmaktır. Haritalar oynanırken, Şaman da çeşitli objeler kullanarak size ve diğerlerine peynire ulaşmak için yardımcı olacak ve yol gösterecektir.
TIKLA!Duvarkağıdı mı lazım? - Interfacelift
İnternette dolaşırken devamlı güncellenen, takip edebileceğim ve kaliteli fotoğraflar yayınlayan internet siteleri arayıp dururdum. Gel gör ki hep çok acayip siteler çıkar insanın karşısına sürekli girmek iyi değildir bazılarına. Sonra bir gün bu site ile karşılaştım, (sanırım)zengin üyelerinin, pahalı makineleriyle çektikleri fotoğrafları yolladıkları bir site. Genelde doğa ve kültürel yerlerin fotoğrafları ya da sürrealist çalışmalar yer alıyor. Fotoğraflar hakkında işlendiği program, yer ve makine bilgiside veriliyor. Duvarkağıtlarını istediğiniz çözünürlükte seçebiliyorsunuz. Uzun lafın kısası beğeneceğinizi umuyorum.
TIKLA!Doğduğunuz Gün Neler Oldu?
Genelde bu tarz sitelerde klasik bilgiler olur.. O tarihte doğan ünlüler, gelişen önemli olaylar vs.vs.. Ancak bu sitede biraz daha fazlası var.. O yılın en hit parçasını dinlemekten tutunda bazı yerli yabancı basından haberler, manşetler vb..
TIKLA!Her Şeyi Bilen Kadın
Adı üstünde anlaşılacağı gibi her şeyi bilen kadın (Şenay Gürler) size 20 soru yöneltiyor ve aklınızda tutuğunuz herhangi bir şeyi hemencecik biliyor.
TIKLA!Dünya'daki Enler
Sıradışı tasarımların,ürünlerin,fikirlerin haberlerin,videoların yer aldığı,herkesin ilham alabileceği değişik bir sayfa.
TIKLA!Eski Mektuplar
Çoğunluğu Türkçe olan, olmasa bile tercümesi yaptırılmış eski mektupların yayınlandığı bir site.
TIKLA!Bir Tıkla Gülmece
Klavye tuşlarına basarak güldürdügümüz adam bize kahkaha atmanın bu kadar kolay olduğunu anlatmak istedi sanırım. kahkaha atmanın dışında gizli bir combo olduğunu ileri sürüyor terbiyesizler.
TIKLA!Lig Takımlarımızın Son 20 yıllık Formaları
Kullanıcılar tarafından oluşturulan sitede, birçok lig takımızın eski formaları bulunabilmekte...Nostaljik bir yolculuk adeta.
TIKLA!éM0 ch0Nvhértér
Başlığı görünce irkildiniz öyle değil mi? Korkmayın problem yok atacağım başlığı emocaya çevirip yazdım. Bu faydalı linkle iletişime geçmek istediğiniz emoyla dilediğinizce yazışabileceksiniz. Ne demişler? Bir dil bir insan. İki dil iki insan.
TIKLA!Andy Warhol 3 Boyutlu Müze Gezintisi
Dünyanın sınırlı sayıdaki şanslı insanları tarafından gezilebilen Andy Warhol müzesini görmek için Pennsylvania'ya gitmenize gerek yok. Tıklayın, en altta yer alan yön tuşlarına basarak sağa ve sola ilerleyin. Yakından görmek istediğiniz parçalar için + ve - tuşlarına dokunun. Ayrıca müzenin tavanını bile görebilirsiniz.
TIKLA!Bruce Lee - Efektler Müzik Tepik
Buraya tıklamak suretiyle, Bruce Lee film müzikleri üzerine efektler koyaraktan kendi manyak şeyinizi yaratabilir, yaptıklarınızı kaydedebilir, tekrar çalabilir ve hatta garip duygular yaşayabilirsiniz. uçan tepikler, kırılan bişeyler, zenci adam, kıl tüy, asabiyet... "Abi! brucele başladı koşş!"
TIKLA!Alceros
-
güzel şeyler varmış