folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder FBI İnterneti Spyware İle İzliyor



FBI İnterneti Spyware İle İzliyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2007
    Erkek

    George Orwell'in 1984 adlı romanında, devletler teknolojiyi kullanarak halklarını baskı altında tutuyor onların her hareketini izliyordu. Özgürlüğün kölelik, cahilliğin ise erdem sayıldığı bu dünya yavaş yavaş gerçeğe mi dönüşüyor?

    Normalde, bilgisayarınıza bulaştığı zaman başınızı ağrıtacak hatta satın aldığınız bir yazılımın içerisinde çıksa dava açma hakkınızın bulunduğu spyware'lerden bazılarının devletlere hizmet ettiğini öğrenseniz ne yapardınız?

    İlk olarak 2007 yılında ortaya atılan bir iddiaya göre FBI geliştirdiği spyware yazılım sayesinde internet kullanıcılarının bilgilerini istediği gibi ele geçirebiliyor. Surveillance adlı yazılım yasal olduğu için anti virüs ve anti spyware programları tarafından silinmiyor.

    Bu Spyware Nasıl Çalışıyor?

    Bu iddianın ortaya atılmasından sonra olayı araştıran, güvenlik uzmanları 2001 yılından itibaren, özel bir web protokolü üzerinden özellikle belgelerim klasöründe bulunan dosyaların bazı uydulara yollandığını fark ettiler. Ancak kısa süre öncesine kadar bu durum hep bir komplo teorisi haline geldi.

    Varlığı bilinse de ABD hükümeti tarafından kabul edilmeyen Surveillance ile ilgili çarpıcı bilgileri Electronic Frontier Foundation adlı sivil toplum örgütü oraya çıkarttı. Rapora göre, belirli başlı siteler üzerinden bulaşan bu spyware sayesinde FBI, internet kullanıcılarının IP adreslerini, girdikleri web sitelerinin içeriklerini, bilgisayarlarında bulunan açık portları, çalışan programların isimlerini görebiliyor.

    Eğer ihtiyaç duyalarsa, kişinin konuşma kayıtlarını ve özel belgelerini arka planda FBI uydusuna yollayıp buradan genel merkeze aktartıyor. EFF'in ortaya çıkarttığı bu belgelerden sonra FBI'ın ne gibi bir tepki vereceğini zaman gösterecek. Ancak ABD'in güvenlik bahanesiyle tüm dünyayı fişlemeye çalıştığı artık bilinen bir gerçek.

    kaynak: http://www.posta.com.tr/yasam/teknoloji/HaberDetay/FBI_interneti_Spyware_ile_izliyor.htm?ArticleID=71405


    Lekum Dinikum Veliye Din ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek

    microsoft windows varken spywareye ne gerek var.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    devletlerin vatandaşlarını her ortamda izleyip mümkün olan en geniş veriyi toplamaya çalıştıkları yeni bir şey değil , elbette internette de kim kime ne yazıyor kim ne düşünüyor izleyecek, şimdi hemen ayaklanıp faşist devlet 1984te ki gibi diye veryasın etmemek lazım.  ben jandarmanın köylüler hakkında detaylı fişler tuttuğunu kendi gözlerimle gördüm hatta askerliğim bu fişleri doldurarak geçti , FBI ya da MIT niye yapmasın adamın işi bu zaten

    en basit örnek birinin başına bişey geldiğinde ya da biri ortadan kaybolduğunda "ne olmuş olabilir" düşmanları kimlerdir şekliden şıp diye bulmak için, ki devletin asli görevidir bu hukukun korunması vatandaşlarının güvenliği 

    kısaca veri toplamak için bilgisayar telefon dinleyip her yanı kameraya almak başka bişidir, ülkemizde olduğu gibi şuraya giremessin buraya gidemessin onu alamassın bunu yapamazsın demek ayrı bişeydir. FBI veri toplayıpda hangi abd vatandaşının iletişim, bilgi edinme / toplama yada eğlenme özgürlüğüne müdahale etmiş ya da FBI bilgi toplayıpta hangi vatandaşının özel yaşamına dahil olmuş ? 

    istese elbette yapabilir burada ki kıçı kırık engellemeler gibi de değil, youtüp ü redtübü porntübü sunucusuyla domaini ile birlikte uçurur ama yapmaz çünkü kendi varlığını finanse ettiği vergileri topladığı vatandaşlara götüreceği hizmet bu değildir 


    herşeyin bir şeyi vardır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    acikistihbarat bunu yazdı:
    -----------------------------

    microsoft windows varken spywareye ne gerek var.


    -----------------------------


    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stux
    stux's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2008
    Erkek
    girsin izlesin zik var pcm'de buyursun
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dungeon
    dungeon's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2005
    Erkek

    fbı dötümü yesin!


    İmza Mimza Yok DağLın Ulennn....!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    FBI in Spyware bulaştırmaya çalışmakla ne işi olur. Bunun yerine Microsoft varkn!


    "bea"
Toplam Hit: 1450 Toplam Mesaj: 7