Fbml Hakkında
-
Merhabalar dostlar. Uzun süredir fbml ile ilgileniyorum ve gayet başarılı çalışmalarımız oldu şirket olarak. Yenilikleri vs takip ederek bi çok özelliği düzgün kullanmayı öğrendik ve de kullandık. Fbml konusunda isteyen dostlarıma yardım da bulunabilirim.
Fbml sayfalarını incelerken bugün Caramio nun sayfasıyla karşılaştım ve uzun süredir çözemediğim bir özelliği kullandıklarını gördüm. Sayfa içinde like butonu.Reklama girmesin ama caramio nun sayfa adresi şu :Caramio
Sayfayı beğenmemişseniz eğer alt kısımda sergideki yerini al butonuna basınca açılan dialog penceresinde bir beğen butonu çıkıyor. Merak ettiğim şey o beğen butonunu oraya nasıl eklemiş bu arkadaşlar.
Fbml konusunda yardım isteyen dostlarıma da elimden geldiğince yardımda bulunmaya çalışacağım bu sayfadan.
-
Adamlar kral , adamlar yapmış baboş :D
-
facebook fbml'i artık geliştirmeyeceğini açıkladı diye okumuştum?
-
Merhaba dostum, kısaca şu şekilde oluyor, sen facebook api si ile o sayfanın beğenip beğenilmediğini öğrenebiliyosun. (true - false değer döndürüyor)
Sonra server side tarafında bakıyosun eğer beğenmişse ilgili istediğin sayfaya yönlendiriyosun ama beğenmemişse facebook dan oluşturduğun like buton kodu ile ( http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/ )iframe gösterirsin adam beğendikten sonra o iframe içine manuel olarak bi kapat yada "x" ikonu eklersin adam kapata bastığında ilgili alanı kapatır ve sayfası reflesh ettirirsin, sayfa reflesh ettiğinde ve adam beğenmiş olduğundan (true döneceğinden) istediğin ilgili sayfaya yönlendirirsin.
acele ile bunları yazıyorum sıkıntı olursa daha tecrubeli arkadaşlara da yönlendirebilirim.
-
Yalnız çok kıyak olmuş giriş çok fazla hoşuma gitti :)
-
Fans will see this content. yazan yere hayran olmayan kişilerin göreceği kodları yazacanNon-fans will see this content yazan yere hayran olanların göreceği kodları yazacan
<fb:visible-to-connection> Fans will see this content. <fb:else>Non-fans will see this content.</fb:else> </fb:visible-to-connection>
-
BlackApple bunu yazdı:
-----------------------------
Fans will see this content. yazan yere hayran olmayan kişilerin göreceği kodları yazacanNon-fans will see this content yazan yere hayran olanların göreceği kodları yazacan
Fans will see this content. Non-fans will see this content.
-----------------------------Hocam tam tersi olmayacak mı yoksa ben mi yanlış anladım ordaki ifadeleri :/
-
madem fbml'ciler var etrafta hemen sorumu sorayım:
bu like buttonunu siteye koyuyorum fakat her sayfayı ayrı ayrı beğenmesi gerekirken sadece ana URL'yi beğeniyor.
yani www.google.com/test/123/test.html adresindeki buton google.com'u beğenenleri gösteriyor.
ne iframe hali ne de fb:like hali çalışmıyor. xid ve href olarak denedim yok...