folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Fedora'da Dock Bar'a Ekstra Ekleme Yapmak

Fedora'da Dock Bar'a Ekstra Ekleme Yapmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

İnternette bir ton konsol işlemleri ile uğraştırıyorlar. Son kullanıcıyı bu kadar kastırmaya gerek yok. Basit halini veriyorum ;

--

Gnome-shell'de sinir olduğum konulardan birisi, sol üste gidip, sonra menuye gidiyoruz. Bunu çözmek için, sağ tarafa bir dock bar ekleyelim.

Cairo, docky gibi bir sürü şey var ama hiç birinden hoşlanmadım. Gnome'un eklentisi gayet güzel. non-free depoları eklediğinizi var sayıyorum ( http://rpmfusion.org/ );

Şu komutu admin olduktan sonra verin ;

yum install gnome-tweak-tool

yum install gnome-shell-extension-dock.noarch

--

Bu iki komutlşa hem yazı tiplerini vs.. ayarlayabileceğiniz güzel bir araca sahip olduk (çalıştırmak için alt+f2  ardından gnome-tweak-tool ) hemde dock bar eklentisini kurduk.

Şimdi gnome tekrardan başladığında alt+f2 > gnome-tweak-tool komutu ile giriş yapın. Shell Extension bölümünde dock göreceksiniz. Ve sağda dock barınız hazır. Kullanışlı, basit, sade.

--------------------

Gelelim oraya sublime text editor gibi uygulama olmayan şeyleri nasıl yükleyeceksiniz ???

yum install alacarte

diyerek alacarte uygulamasını indirin. Ardından alt+f2 > alacarte deyin. Program hangi kategoride olacaksa seçin. Ardından new item deyin. Solda icon'u seçebilirsiniz. Bir başlık yazın. Browse diyerek programın çalıştma dosyası neredeyse gidip seçin (sublime deyip, /opt klasörüne atmıştım ben). Ardından ok dediğinizde programınız hazır.

Sol üstten program menüsünde arattığınızda application olarak göreceksiniz. Ardından sağ tıklayıp favorilere basarsanız dock bar'a eklenmiş bulunuyor.

Bu kadarcık... 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Bu sefer bulamadım ben :(

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

neyi hocam ?

Toplam Hit: 1064 Toplam Mesaj: 3