folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Felsefe Lütfen Yardım Arkadaşlar ...

Felsefe Lütfen Yardım Arkadaşlar ...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murky2394
    murky2394's avatar
    Erkek

Şimdi hocolar felsefe hocası diğer felsefecilere göre çok farklı bir insan anlatılmaz yaşanır tarzında bir kişiliği var dersi çok güzel anlatır sınavlarıda bir o kadar güzel olur . Adam bize soruları veriyor 4 soruluk bir sınav soruları ilk gördüğüm anda pek fazla şey düşünemedim şimdi sizlerden ricam sorular hakkında felsefe adına dair cevapler vermeniz ... lütfen yardımcı olun . 

:SORULAR:

1=Rönesans ve reform dönemlerini bilim-felsefe-din açısından değerlendirin.

2=felsefe yolda olmaktır,yolun sonunda ışığı görmektir açıklayın.

3=mitolojiler insanlık tarihinin gelişim sürecinde ne ifade eder

4=felsefe bilim ile din arasında kalan zaman zaman her iki taraftan saldırıya uğrayan bir kimsedir . Açıklayınız.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

1. Skolastik düşünce yıkılıp, kilisenin etkisi azaldığı için özgür düşüncenin önü açılmış; bilim, siyaset, edebiyat vs..de bir çok icat, akım ortaya çıkmıştır.

2. a: Felsefe yolda olmaktır : İnsanın, bilgiyi sürekli arıyor olmasını ifade ediyor. b: yolun sonunda ışığı görmektir : Bu yolculukta ilerlerken sürekli yeni şeyler öğrenecek, bilgiyi her edindiğinde, asıl bilgiye yaklaştığını hissedecektir.

3. Mitolojiler, istemeden de olsa toplumların aydınlanmasında önemli rol oynamıştır. İlk felsefe etkinlikleri, mitolojilerin sorgulanmasına rastlamaktadır.

4. Bu da yukarıdaki maddeyle ilintili bir konudur.Felsefe,  bilimsel bilgiyi emsal aldığı için varoluş, evreni açıklama gibi konularda, mütemadiyyen  ilahi dinler'in karşısında olmuştur. Bunun yegane sebebi, ilahi dinlerde mevcut olan metafizik olaylardır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murky2394
    murky2394's avatar
    Erkek

teşekkür ederim . hocam

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

hala ihtiyaç var mı?

sigara değil, balık olan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

1- Yeniden doğuş ve dini yeniden sorgulamakla alakalı olduğu için reformasyonla rönesans bir nevi felsefe ve dinin savaşımıdır. Bu dönemde insanın ve doğanın merkezi konumu ön plana çıktığı  için / Tanrı veya Tanrısal olanın, varoluşçuluğun reddedildiği veya eleştirildiği veya yeniden yorumlandığı(reformasyon) bir dönemdir. Bu dönemde naturalizm ana konu iken realizmin de yavaş yavaş tohumları atılmaktadır( machiavelli gibi etik değerleri politikten çıkaran yani olitği bilimselleştiren veya Hobbes gibi insanın doğasına yani varoluşuna dini temanın tam tersi yorumlar, Bodin gibi Tarısal egemenliğe karşı duran ve mutlakiyetçi kralların egemenliğine yani seküler egemenliği anlatan düşünürler vardır.) E tabi kilisenin kan kaybı aynı zamanda Webber'in Protestanlığın seküler ve bilimsel bakışıyla hat safhaya uğrar bu dönem.

Öbür sorular beni aşar. Çok felsefi

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murky2394
    murky2394's avatar
    Erkek

hocam cevaplar çok güzel mümkün oldukça yazarsanız sevinirim pazartsi sınav .. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

4=felsefe bilim ile din arasında kalan zaman zaman her iki taraftan saldırıya uğrayan bir kimsedir . Açıklayınız.

bu soruyu hocan kafandan mı sormuş ?

bilimin cevapsız kaldığı yerde felsefe devreye girer, felsefenin devreye girdiği yerde ilim ve din vardır. ( bana göre )

Mevzu derin | Papikolas Planet
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murky2394
    murky2394's avatar
    Erkek

Sınav 2 ders sürüyor 4-5 sayfa yazı yazan arkadaşlar 55-60 almış 2 sayfa yazı yazan bir arkadas da 80 almış o yüzden bütün verileri harmanlayıp en güzel tezi secicem herkesten bekliyorum .. cevap..(felsefi cevaplar...))

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

soru : mitolojiler insanlık tarihinin gelişim sürecinde ne ifade eder?

cevap : Mantık çerçevesi içinde bakıldığı zaman şimdiki zamana uyarlandığında imkansız ve hayal ürünü ve kayıt dışı tarih olarak nitelendirilmekte. Dolayısı ile mitolojik tarih karanlık çağdan bizlere aktarılmış mizahsen bir kurgudur.

Ama !

Şimdiki dünya ile mitolojik tarihi kıyaslamak anlamsızdır. bize gülünç geliyor, peki bize gülünç gelen şeyler ozaman ki insanlara gülünç gelmiyor muydu ? Böyle şeyleri uydurmaktan ne zevk alıyorlardı?

Yada !

Şimdiki dünya ( yeni dünya ) yanılıyor olabilir, mitolojik tarihe ait elle tutulur bir kanıt olmaması gerçekte öyle bir tarihin olmadığı anlamına gelmez. Gelmediği için, kabul edilebilirlik niteliği taşıdığı için dünyanın sonuna dek bizimle birlikte gelecektir. bundan onbin yıllar sonrada bizim hakkımızda mitolojik tarihteki insanlar diye bahs edecekler.

dolayısı ile mitoloji , filmlere konu olan, çocuklara anlatılan masallardan ileriye gidemeyecek yada o devirlere ait bir kanıt bulunup gerçekliliği tastik edilecek belkide hiç biri.

sorunun cevabı olarak; Yeni dünya insanları için sadece mizah.

( ne dedim bende bimiyorum )

Mevzu derin | Papikolas Planet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murky2394
    murky2394's avatar
    Erkek

:)))

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

mitolojiler insanlık tarihinin gelişim sürecinde ne ifade eder

Mitolojiler; insanlık tarihinin geliştiğini varsayarsak :D dönemin ideolojilerini,efsaneye dayalı kahramanlık hikayelerini, dönemin kültürünü yansıtır ve bunlara genelde 2 tarz açıklamaların olduğu görülür. 1.si kadim dinlerin,paganların veya günümüz kutsal dinlerin başlangıcını ve ilkel dönemlerini yansıtır. 2. görüş. Bunlar kadim dinlerin eski formatı değildir sadece ilkel çağın hikayelerinden uydurulmuş efsnelerdir. Bunlar da kutsal yazıtlarda ve kitaplarda bulunması doğaldır. 2 sinin de hem fikir olduğu mevzu bunların süreklilik arz ettiğidir. Hatta günümüze kadar bazı politik, ayinsel, dini, toplumsal yaşayışı etkilediğini varsayan post-modernistler de var. Bunlar da bir 3. görüş. Modernistlerin ve evrimciler 1. teoriden yanadırlar. Neyse. Mitolojiler, hikayelerin dilden dile anlatıldığı veya bazı durumlarda tarihsel bir kahramanlık şeklinde yazın olarakta bulunabilir(Heredot'da var.) veya hiyeroglif şekilde Mısır'da var. Mitolojiler de insan ve yaşanılan kültürün hikayelerde yansıtılıldığını görüyoruz( Tanrılar'ı insanlara benzetme, Tanrıların kölelerinin olduğu, Onlarında yemek yediği veya savaşlar yaptıkları veya çiftleştiği). Bu nedenle o dönemin yaşayışından izler sunar. Bugüne gelince kimileri mitolojileri son derece ilkel bulurken diğerleri kutsal dinlerin öncesi olarak görür. Kendimi tekrar ettiğime göre bu kadar bilgim var.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
Toplam Hit: 1740 Toplam Mesaj: 11