Fen Bilimleri İle İlgili Bir Kac Sorum Var
-
1- civa neden dağıldıgında birbirini ceker ve birlesır
2- mıknatısla civayı cekebilirmiyiz
3-çelik bir kaba 1 metre kup su ve 1metreküp hava koysak ve koyuldugu yerdekı basınc 1 atp olsa bunu uzaya cıkarsak suyun donması gerekirmı kabın ıcındekı basınc hala 1 atp oldugundan su buharlasmassa donarmı
4-uzayın ortalama sıcaklıgı nedir?
5-neden nükleer birleşme tepkımelerınde demirden sonra herhangı bısı gelmıyor yanı 2 hidrojen helyum 2 helyum 1 lityum giderekten
6-uzayda bulunan 1 parca metalın sıcaklıgı kac derecedir hiçbir yıldız yok etrafta
7-demir tungstein altın gibi maddelerden olusmus bir goktası atmosferde ne olur yanı demır yanmaz tungstein 3000 derecede sıvı olur ancak bole olsa bile kafamıza lav yağması gerekırdı.
-
kıllık olsun die sordugundan eminim :P
-
hayatta hiç bir bok anlamadıgım tek ders böyle gereksiz ders olur mu a.k...rulz beden...:)
-
1_)adhezyon kuvveti(sıvı moleküllerinin başka bir maddenin molekülleri ile arasındaki çekim kuvveti) çok küçük olabilir ve bu sayede sıvı yüzeyle temas halindeyken tepki kuvveti çok az olur ve bu neden sürtünmede çok az olur kohezyon kuvveti(sıvının kendi molekülleri arsındaki çekim kuvveti) büyük olduğunu düşünürsek sıvı damlalarının bir birine doğru gitmeleri şarşırılacak bir olay değildir
walla gerçek cvp bumu bilmiyorum ama böyle diye düşünüyorum
2-bilmiyorum (ama civa(her metal) belirli bir sıcaklıkta süper iletkene dönüşüyor ve manyetik alan girincemi ne süper iletkenlerin içlerindeki manyetik olan oradaki manyetik alanla aynı oluyor ve birbirini itiyo(demirin içindeki manyetik alan ters yönde oluyor ve bir birini çekiyor) böle bişi olabilir)
3-maddeenin hal değişimi basınç be sıcaklıla doğrudan ilişkilidir ve basınç değişmeyecek diyorsun ozaman geriye sıcaklık kalıyor o an maddenin sıcaklığına göre donar ve ya kaynar
4-uzayın en uç noktasında daki (bigbangdan sonra oluşan) radyayonun sıcaklığını 3 yada 5 kelvin diye biliyordum
5-bilmiom
6-4. soru ile aynı
7-cvp vermişsin
cvp bir cvbın doğruluğu kesin değildir kendi fikrimi söyledim
-
mıknatıs sadece demir, nikel ve kobaltı çeker.yani civa'yı .çekmez.
-
mıknatıs sadece demir nikel kobalt çekebilir.
sıcaklık: "maddenin sahip oldugu ısı"/"tanecik sayısı" dır boslukta tanecik olmadıgı icin sıcaklıkta olmaz. (olmazdan kasıt mutlak "0" [-273]) belki yanlış biliyorumdur cunkü bu benim düşüncem.
7. soruya gelince sürtünmeden dolayı sıcaklık kaç dereceye kadar cıkıyor bilmiyorum ama şöyle bir düşüncem var : sen bi apartmanda oturuyorsun balkondan aşşagıya bir bardak su döksen su dağılıdır, tungstein de bu şekilde davranabiliyor olabilir.
demir yanmaz demişsin neden yanmasın? nükleer bombalar demir i buharlaştıracak sıcaklıga erişmekte.
-
visual kardes atmosferde nukleer patlama mı oluyor? biz goktası kusagına gırınce ozaman dunya mahvolurdu 7. cvb ını vermedım ben neden basımıza lav yağmıyor soru bu
şimdi en onemlı soru 5. soruydu kımse cvb vermemıs :( 3. soruda madde elbette donacak yada kaynayacak orada plazma hale gececek durum yokya yanı uzayda madde yok dolayısıyla tıtresen atomlar bir yerden sonra tıtretecek baska atomlar bulamadığı ıcın durur ozaman madde donmalı ve titresme bittiğinden atomlar birbirine accayip sekılde yaklasacak ve Madde bulunabileceği en soğuk durumda bulunmalı
-
-273,5 derecemi cevap?
-
valla bende bilmiyorum arastırdım ama bulamadım
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------
-273,5 derecemi cevap?
-----------------------------dai ben o sıcaklığı (-273,5 santigrat) 0(sıfır) kelvin (mutlak sıfır) diye biliyorum ve o sıcaklığın olmasının da imkansız diye biliyorum (bir cismi ışık hızına çıkarmak gibi)