Fen Lisesi Bitirme Projesi..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Cümleten herkese selamlar arkadaşlar.. Ben direk konuya girmek istiyorum.

Mağlum fen lisesindeyiz ve bitirme projesi yapmamız şart.. Ama biz hala konu arıyoruz. Aklımızda değişik buluşlar var aslında.. Konserlerdeki fazla sesi elektriğe çevirmek gibi.. Ama bunlar zor ve daha önce planlanmış ve elbet yapılmış şeyler.. Biz daha kendimize özgü birşey arıyoruz F5 olarak. (F5 grubun ismi..)

Şimdi düşündük ve bu okullarda kolaylaştırıcı birşeyler yapmak için düşündük ve arkadaşın biri bir öneri sundu. Size kısaca anlatayım.

İPad gibi bir tablet düşünün; bunun bir ekran kartı, belleği ve anakartı olacak.. Ayrıca buna bir flash girişi yapacağız.. Kısacası elektronik bir test kitabı.. Biz bunla gereken testimizi açıyoruz (matematik, fizik vs.) ardından bunun özel kalmeyle üzerine karalama yapıyoruz işaretleme yapıyoruz vs.. ama daha sonra karalamaları silmek için çok basit bir sistem kurmamız lazım bunu da küçük cocukların yazı tahtasına benzer oyuncaklarıyla sağlamayı düşünüyoruz. 15-16 yaşındakiler hatırlarsa eğer bir kalemle yazıyorduk defter boyutundaki tahtaya ardından yanındaki çubuğu yukarı çektiğimizde yazılar siliniyordu. İşte onun gibi birşey ayarlamaya çalışıyoruz.

Fakat arkadaşlar biz çok acemiyiz bu projeyi yapmak istiyoruz ama yedekte bir B Projesi olmasını da istiyoruz. Eğer bu projeyi yapabilme olasılığımız varsa bilgili kişiler bu işin nasl olacağını veya olabileceğini yazabilr mi? ya da daha önceden fen lisesini okumuş abi ve ablalar nasıl bir politika izlememiz gerektiğini anlatır mı?

NOT: Yardım amaçlı bir konu açtım geyik, karalama gibi şeyler istemiyorum. Projelerin sadece buluş olmadığını bende biliyorum ama kendimize has olsun istedik. Yoksa bizde Alüminyumun yapısını inceleyip ısı iletkenliğine göre kullanım alanı belirleyebiliriz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

hocam hikaye onlar.Paşa paşa mezun olursun.

Ben 2 tane fen lisesinde okudum onlarca fen arkadaşlarım oldu hiçbiri bitirme projesi yapmadı ve şimdi üniversiteyi yarıladı çoğu.

Hocaların safsatası o ne öğrettinde proje istiyorsun derler adama.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

ben 4 katlı kompozit okul binası yapmıştım, belki bir fikir verir:)

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek
    deprem izolatörleri üzerine çok basit bi proje yapılabilir. aslında aklımda birinin gerçekleşmesi çok fena şekilde para getirebilecek 2 proje var. msn e gel konuşalım, zamanında üniversite s.kine takmadı beni belki siz bişeyler yaparsınız insanlığa katkımız olsun biraz.

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Biz de bitirme projesi yapmıştık. Bizde ders olarak veriliyordu. Yazdıklarına bakarak sanırım fizikten aldınız ödevi. Ben de fizikten isteyip matematikten vermişlerdi. Fizik alsaydım yapacağımız şey mikroişlemciler olacaktı. Siz de belki öyle birşey yapabilirsiniz. Eğer farklı dersten alternatif istiyorsanız matematikten yapabilirsiniz. Bu söylediklerim tabii ki de b projesi için. Dİğeri için bilgim yok. Ayrıca japonyadaki hızlı trenlerin taklidini yapabilirsiniz. Sanırım rayla mı ne temas etmiyormuş. Mıknatıs ile havada kalıyormuş. Onu taklit edebilirsiniz. Veya önceden çokça yapılmıştır. Bizde de yapan vardı. Tübitakta yarışmaya katıldı hatta. Çizgiyi takip eden robot. Siz geliştirirsiniz kırmızı çizgiyi takip eden robot ya da işte iki yol varsa diğerine göre açık renkte olan yolu takip eden robot yapabilirsiniz. Işık sensörü ile ilgili birşey yapabilirsiniz. Mesela fen liseleri yatılı. Bununla ilgili kapı kilit sistemi, ışık sistemi felan olabilir.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    degree
    degree's avatar
    Erkek

ahaki, fen lisesinde bitirme projesi duydum.

...Düşmanın yoksa iyilik yap... Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola Kestire Başı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

degree bunu yazdı:
    -----------------------------

ahaki, fen lisesinde bitirme projesi duydum.

Seve seve yapıyorsun yani bizimkiler yaptırıyordu. Ciddiye alınıyordu. Liseden mezun olana kadar yapmak zorundasın. Üniversitelerden hocalar davet ediliyor. Hatta matematikçileri biz davet ettik osmangazi ve anadolu üniversitesinden. Kimisi son seneye bırakıyor projeyi. Öss felan derken malca bir projeyi hocalar kabul etmek zorunda kalıyorlardı. Biz lise 2 de vermiştik. Ayıptır söylemesi en iyi matematik projesi ödülünü aldık. Sonra ödül töreninde Türk ocakları başkanı gidip çeyrek altını projede en ufak çaba sergilemeyen arkadaşımıza takmıştı. Törenden sonra söke söke ondan aldık tabii ki de :D

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Nitrous bunu yazdı:

hocam hikaye onlar.Paşa paşa mezun olursun.

Ben 2 tane fen lisesinde okudum onlarca fen arkadaşlarım oldu hiçbiri bitirme projesi yapmadı ve şimdi üniversiteyi yarıladı çoğu.

Hocaların safsatası o ne öğrettinde proje istiyorsun derler adama.

Demekki senin zamanınla benim zamanımdaki yönetmelik ve öğrenci-öğretmen ilişkisi bayağ değişmiş..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

kasma boşver biz son ay domates yetiştirdik proje olarak :D

memento mori.
Toplam Hit: 8267 Toplam Mesaj: 9