Fifa 2000 Mazi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2005
    Erkek
    Ne oynardım bu oyunu ekran kartı kaldırmazdı ama gene bıkmadan oynardım. Takım güçlndirmeler futbolcuya kendi adını vermek aile takımı oluşturmak heygidi günler hey...



     





    Biçok kişinin olduğu gibi benim de favori spor oyunlarım Fifa serisi oyunlar. 1996"dan beri hepsini takip ettim. Sürümler arasında, genel olarak bi takım ilerlemeler kaydedildi. Ancak değişmeyen en güzel özellik oyun kontrollerinde. "A, S, D, Q, W, E" tuş konfigürasyonu hiç değişmedi. Oyun, grafik olarak gittikçe daha mükemmel oldu ve sonunda Fifa2000"e kadar geldi. Sadece Fifa97 bir hayal kırıklığı idi. Bu da 1997 yılını Fifa96 oynayarak geçirmeme sebep oldu. Grafik olarak bişey diyemem ama oynanabilite açısından çok çok kötüydü Fifa97.

    Tanıtımımın belli kısımlarında Fifa99 & Fifa2000 kıyaslaması da yapacağım. Çünkü şu sıralar her ikisini de oynuyorum. Yani 2000, benim için 99"un yerini tam olarak dolduramadı.

    Sadece oynayan için değil, seyredenler için de tam bir futbol şöleni. Zaman zaman "yok canım, bu kadar da olmaz" deseniz bile, gerçek maçları seyrettiğiniz zamanlarda da, ara ara bu tip nidalar çıktığını zaten duymuşsunuzdur. Hatta futbol süper yeteneklerinin yapabildiklerinin yanında Fifa"larda ki hareketler az bile denebilir. (Tamam biraz abartmış da olabilirim

    Futbolcuların tipleri, mimikleri, topla beraber yaptıkları hareketler gerçeğe oldukça yakın. Fifa serisinin gelişimindeki en belirgin özellikler de zaten bu mevzuularda yaşandı. Gittikçe daha gerçekçi, daha kaliteli grafiklerle oynayabildik oyunu.

    Üstelik hemen her dönemin standart makinesi ile de rahatlıkla oynanabilmesi de tabi çok güzel bi özellik. Zira biçok oyun için "en düşük makine konfigürasyonu"ndan sözedilirken, Fifa serisi için bu problem hemen hemen hiç yok. Sadece daha iyi performans istiyorsanız bitakım eklentilere ihtiyacınız olabilir. Ama standart bir makineniz varsa, bu, oyunu oynamanızı engellemiyor.

    Fifa serisi için söylenebilecek birşey daha varsa o da jeneriklerinin muhteşemliğidir. Herhangi bir spor programında göremeyeceğiniz sanatsal çalışmalar hepsinde mevcut. Gerek görüntü gerekse müzik seçimlerine her zaman hayran olmuşumdur. Aynı özellik NBA serilerinde de var. Bir spor oyununa değilde, salonuna ya da sahasına girmek üzere olduğunuz hissine kapılıyorsunuz.

    Fifa serilerinin genel özellikleri 2000"de de mevcut. Ancak görebildiğim bitakım negatif ve pozitif özellikleri sıralamaya çalışayım. Gerçi bunları, oynadığınız zaman (oynayanlar bilir) zaten rahatlıkla görebilirsiniz sanırım.. Ama oynayamayanlar için bi fikir sahibi olma fırsatı vermiş olalım..

    Oyunda grafiksel detaylara daha fazla önem verilmiş. Oyuncuların yüzleri gerçeklerine çok yakın modellenmiş. Seyirciler de, eskisi gibi sabit durmuyorlar. Tiribünlerde en azından bir hareketlilik göze çarpıyor. Tabi oyun oynarken buna ne kadar dikkat edersiniz bilemiyorum ama yapmışlar. Bence "laf ola beri gele" bir detay.

    Genel olarak baktığımızda, Playstation"lar için yazılmış bir oyun hissi veriyor. Çünkü adamlar çok hızlı ve anormal hareket ediyorlar. Oyuncular ve hareketleri bana biraz uyduruk gibi geldi. Tabi bu bir zevk meselesi.. Gol atmayı zorlaştırmak için de kaleciler eskiye nazaran daha maharetliler. Ancak kenarlardan yapılan ortalarda, toplar genellikle hedeflerini buldukları için gol yapma şansınız daha yüksek.

    Oyun esnasında gözler çok yoruluyor. Çünkü yukarda da belirttiğim gibi top bir orda bir burda gidip geliyor. Benim gözlerim şaşardı ve Fifa99 oynarken aldığım zevki kesinlikle alamadım. Adamlar olması gerektiğinden daha büyükler. Bu da oyunun oynanabilirliğini kötü yönde etkilemiş.

    Özellikle duran toplarda, kontrol tuşlarının belli bazı adamlara ayrılmış olması bence çok da iyi olmamış. Topun gideceği güzergahı ve vuruş şiddetini ayarlayabildiğiniz "ok" çok da net bir belirleyici olmamış. Bu konuda Fifa99 daha başarılı bence.. İlk gördüğümde ne yapacağımı şaşırmıştım. Daha önceden alışmış olduğum şut vuruş tuşu (D) yerine pas tuşu (S) işlev görüyor. Ayrıca topun nereye gideceğini de tam olarak kestiremiyorsunuz.

    Duran toplar deyince korner atışlarından sözetmeden geçemeyeceğim. Özellikle karşı taraftan atılan kornerlerde insiyatifiniz hemen hemen yok. (Varsa bile ben bulamadım. Bilen birileri varsa lütfen yazsın.) Ayrılmış kontrol tuşlarını kullanmaktan başka hemen hemen yapacak başka bişeyiniz yok.

    Hemen belirteyim.. Fifa2000"de Galatasaray yok. Duyduğuma göre oyunda yer almak için para istemişler ve EA Sports"da vermeyince izin vermemişler. Aynen Ronaldo"nun ve NBA"da Jordon"un yaptıkları gibi yani. Tabi bu da bi klas meselesi

    Netice olarak diyebilirim ki, bence Fifa2000, Fifa99"un pabucunu dama atamayacak bir oyun.

    Zira aşağıdaki ekran görüntüleri Fifa99"dan alınmış vaziyette. Gerçek bir maçın öncesi ve sırası görüntülerinden pek de farklı olmadıkları aşikar.

    HİLELERİ

    OYUN KODU Optionsdan cheats bölümü yardımıyla aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz;

    LIGHTSOUT - 2 renk parlaklar futbolcular oluyor, acayip birşey glow mode deniyor ingilizcede.

    BURNABY - EA Kanada merkez binası önünde maç yapmak.

    SIZZLE - Yağmur yağıyor şimşekler çakıyor tam arkadaşına pas vereceksin, O da ne? Bir yıldırım arkadaşının kafasına düşüyor ve adam kül yığınına dönüyor.

    MOMONEY - Açık Çek

    DIZZY - Tam gole gidiyorsun, kaleciyle karşı karşıyasın UFO geliyor ve kaleciyi ışınlıyor.

    HOOLIGAN - Yav bu kadar takım az, az daha takım olsaydı diyenlere

     

    http://hotfile.com/dl/106395124/f55bb78/FFIKIBIN.FO.part1.rar.html
    http://hotfile.com/dl/106397267/b98b5c9/FFIKIBIN.FO.part2.rar.html

     

    Oynamak İçin

    sanal sürücü gerekli

    Daemon Tool's:

    http://hotfile.com/dl/106397951/11fdfc4/FREEDTLT.FO.rar.html

    şifreler: www.fulloyun.com


    //Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek

    http://www.youtube.com/watch?v=kiqrYZXm2CE 

    şu ufo olayını yapamamıştım yav :| şimdi görünce bi arıyım dedim buldum süpermiş :)


    Altan naptın oğlum :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2007
    Erkek

    bana bunun sadece müziğini atıcak olan varmı müziğini özelmişim sadece müziği içinde indirmek istemedim birde fifa 99 un müziğini istiyorum

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ocak/2009
    Erkek

    fifa 2000 soundtrack diye youtube da bulabilirsin...

    fifa99 'un soundtrack'inin adı Fatboy Slim - Rockafeller Skunk


    Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2007
    Erkek

    Vay be, zamanında ne oynamışız ki müziğini dinleyince bile bir garip oldum :) Oynarken hilelerini yapmamıştım, bu hileler çok makara olmuş ama gerçekten. Yalnız, hatırladığım birşey varsa, o da FIFA 2000 de bir gol attığınızda, kim atarsa atsın, gol sonrası sevinç çığlıklarının arasında bir yerde "tottttiiiiiii" diye bir çığlık yükseliyordu :) Sırf onu duymak için gol atıyordum, tek maçta 10 gol atmak çok kolaydı. Şimdi gerçeğe daha yakın oyunlar var elbette. Zaten artık FIFA oynamıyorum, PES ile tanıştığımdan bu yana FIFA'ya dönüp de bakmıyorum bile. PES 2011 i de çok güzel yapmışlar kanımca, Türkçe olması da (en azından yazı kısımları) ayrı bir keyif olmuş. Sırf onun için gamepad aldım :)


    Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2010
    Erkek
    patates bunu yazdı:
    -----------------------------

    bana bunun sadece müziğini atıcak olan varmı müziğini özelmişim sadece müziği içinde indirmek istemedim birde fifa 99 un müziğini istiyorum


    -----------------------------

    http://www.youtube.com/watch?v=6AsyNuFAtz0


    mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    EN son oynadığım futbol oyunu buydu yıllar sonra görmek güzel duydu indiriom hemen :D


    Antalya'da Emlakçı parçası :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2008
    Erkek

    O değil de 98 çok iyiydi


    Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
Toplam Hit: 2956 Toplam Mesaj: 8