"Fikir Ve Sanat Eserleri Koruma Kanunu"Na Muhalefet Hakkında Soru
-
Arkadaşlar imzamda da görüldüğü gibi blog sitesinde mp3 paylaşımı yapıyorum, bu sabaha bloğa eklenmiş bir yorum geldi ve içeriği şöyle:
We Play "Öykü-Berk-Kısmet" gönderinize yeni bir yorum yaptı:
Sayın Yetkili,
Öykü - Berk "Kısmet" albümünü korsan mp3 paylaşımına açtığınız, datayı host ettiğiniz, veya diğer korsan sitelere link olarak yönlendirdiğiniz için "Fikir ve Sanat Eserleri Koruma Kanunu" na muhalefetten hakkınızda suç duyurusunda bulunulacaktır. Gün içinde lütfen gerekli işlemleri yapıp linkleri ve datayı kaldırınız.
Bilginize.
We Play - Müzik İşi
Hukuk DepartmanıGerçekten beni dava edebilirler mi, tırstım açıkçası kaldırdım albümü, diğerleri duruyor.Bunun hakkında bilgisi olan var mı?
-
bu resmi bir uyarı olarak gelseidi yorum bolume yazılmazdı kuvvetle muhtemel biri kafabuluyo seninle..
Velhasılı datayı kaldırmanızda fayda var çünkü bu gerçek bir şikayetse herhalukarda kaldırılır gerekirse hostcunuz accountunuzu bıle kapatır..
Mahkemelık bır durum söz konusu olmaz hostcu halleder ama hostçu asi birisi cıkarsa benım değil kıralayanın sorunu derse mahkemelerle ugrasmaya hiç değmez karıstığım bir polis kavgasının uzerınden 1 sene geçmiş olmasına rağmen halen cefasını cekıyorum halen mahkeme suruyor sittir et kaldır gitsin hiç uğraşmaya değmez işler mahkemeye giderse pişman olursun bi skik albüm yüzümden urastıgım seylere bak dersin.Hakim seni saat 11.de durusmaya carır ama 2 den once almaz beklemeyip gidersende hakkında zorla getirme kararı cıkartılır sonra sana neden kaçıyon neden gelmıyon falan der allan malı.Yani kısacası yazılı adaletin eline düşersen zıçtın gitti kardeş.. -
Hocam tavsiyemdir kaldır :)
-
kaldırman daha ii olur zararına olmaz en azından çünkü başına iş almamaktan iyidir. ares lime wire gibi programlardan dosya indirmek yasaklanmış galiba benim de haberim yok ama izindeyken paso indiriyorum nası olsa askerim bişey olmaz die :)
bundan 2 sene önce bir sabah pc mi yeni açmıştım mail gelmiş filanca şirketin resmi internet sitesine sizin IP niz üzerinden saldırı yapılmış site kısmen devre dışı bırakılmış (çökertilmiş) Ip adresiniz alınıp hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır
bu şekilde oldu arkasından da ne oldu biliyormusunuz ? hiçbirşey olmadı zaten benim ne işim olur şirket sitesiyle ne anlarım site çökertmekten :) gerçi türkiyede haksız olan her zaman ezilir suçluya bişey olmaz ama sen yine de tedbirli ol bu ülkede neyin ne olacağı hiç belli olmaz
-
free siteden yayın yapıyon ve paylaşımlarını rapidden yapıyorsan korkma hiç bi şey yapamazlar gidip rapidi şikayet etsinler :D seni mahkemeye verdiklerinde dersinki rapid linkini buldum nette dolaşırken siteme attım ayrıca rapid linkini şikayet ettikleri halde 24 saat içerisinde siliniyor neden rapide şikayet etmiyorlarda sana kaldır die ihtarda bulunuyorlar?
-
Ben zaten mesajı okuduğum an sildim albümü zaten siteden.Blogspot kullanıyorum ve sadece adresimi yönlendirdim.
Orda ismi yazan firma yada kuruluşla ilgili bir araştırma yapamadım nette nedir ne değildirler tam bilmiyorum, belki de sadece o sanatçılar için çalışan bir firmadır, neyse gece belki hepsini kaldırırım, cevaplarınız için teşekkür ederim.