Fikrin Hakkını Alma
-
Hacılar, herhangi bir konu üzerindeki fikrin, tescili alınabiliyor mu, mesela ben patatesle çalışan araba diye bir fikir atsam, bunun patent degilde artık neyse
bu fikrin bana ait olduğuna dair bir tescil alabilir miyim?
-
yazili uzunca acik yeri kalmamis bir anlatimin altina fikir sahsima aittir gibi bir notla notere gitmek suretiyle olur
-
sanirim once uygulamali olarak o fikri kanitlayip patentlik hale getirmelisin.
sonra da patentini almalisin..
ama sanirim.
-
MaTRaX bunu yazdı:
-----------------------------
sanirim once uygulamali olarak o fikri kanitlayip patentlik hale getirmelisin.
sonra da patentini almalisin..
ama sanirim.
-----------------------------peki bir internet projesi ise, yine atıyorum internet sitesinden evini kontrol etme gibi bir fikir attım (var mı yokmu bilmiyorum), ben projeyi şuanlık bilgimle
yapamam ama ilerde yapabileceğimi düşünüyorum, ama yine ilerde başkasınında yapabileceğini düşünüyorum, bu yüzden bu fikri simdiden kayıt altına almak
istiyorum, senin dediğin dogruysa bunu uygulamalı kanıtlayamam....
-
sacrifice bunu yazdı:
-----------------------------
yazili uzunca acik yeri kalmamis bir anlatimin altina fikir sahsima aittir gibi bir notla notere gitmek suretiyle olur
-----------------------------o zaman bunu yapabilirsin.
-
Patent alman lazım.Noterdede tasdikletsen 2 kat koruma olur ama noter her şeyi tasdikler ben mesela hayatımda meyve suyu içmedim diye tasdikletsem onu da yapar.
-
takipçiyim,
patent için illa ürün haline(somut hale) getirmek mi lazım?
-
internet projelerinde işleyiş farklı diye biliyorum ben.sonuçta tüm dünyaya açılıyorsun.sen projeni burdan yaparsın adam almanyadan aynı siteyi açar hiç birşeyde yapamazsın