Film Fragmanı Hazırlama
-
Şimdi şöyle açıklıyayım ; Joker abimizin sergilediği beyaz perde tarhinin en mükemmel oyunculuğunu facebook,youtube gibi skindirik sitelerde yayıp bu rahmetli üstadı herkese tanıtmak için filmden sadece onun olduğu,konsutuğu sahneleri kesip fragman tarzı birşey hazırlamak istiyorum.Tabi filmin değil jokerin fragmanı olacak.Ama biryerde takıldım ; hani fragmanalrda filmin hareketlendiği,durulduğu sahnelere göre müzik değişir yada sadece müziğin sesi alçalır/artar ya bunu nasıl yapabililirm ? şimdi videoya mp3 gömsem dümdüz çalıp gidecek sahneye göre müziğin sesini nasıl alçaltıp çoğaltabilirim?Tek bir müzikte kullanmıcam tabi sahnelere göre farklı müzikler koyucam ama müziğin sesinden çok jokerin sesi çıkması lâzım zaten amaç bu.Ama sadece onun sesinin çok çıkması da değil kimi yerlerde sadece jokerin görüntüsü olan meselâ,yada sahnenin atraksyonlu sahne olduğu yerlerde müziğin sesinin arka fon müziğinden birden film müziğine dönmesi / sesi artması lâzım ya tıpkı bi film fragmanı olarak düşünün işte sesleri kesmek,sahneye göre müzik ayarlamak falan baya bi uğraştıracak ama çok aradım bulamadım bu işin nasıl yapıldığını varsa yardımcı olabilecek biri,anltabilecek biri çok makbule geçecek.
-
fragman dediğin şey
doğru kareleri doğru müziklerle kullanırsan süper olur ha yapabileceğin program çok ama ses olmadan göntü birşeye yaramaz :)p
-
yapınca burdan yayınla nikoteen hoca, anlattıgına göre güzel bişey olucak :D
-
o konuda zevkime güvenebilirsin de neyle yapıcam ? basit bi video editleme programıyla yapıalcak birşey değil ki bu sadece arka fonun dümdüz gideceği birşey olsa zaten çocuk oyuncağı ama sesi istediğim saniyede çoğaltmayı/azaltmayı nasıl yapıcam bunu yapabilen bir program duymadım şimdiye kadar..
-
Nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------
o konuda zevkime güvenebilirsin de neyle yapıcam ? basit bi video editleme programıyla yapıalcak birşey değil ki bu sadece arka fonun dümdüz gideceği birşey olsa zaten çocuk oyuncağı ama sesi istediğim saniyede çoğaltmayı/azaltmayı nasıl yapıcam bunu yapabilen bir program duymadım şimdiye kadar..
-----------------------------
hacı tek programla yapılmıyor bunlar bir kaç program kullanman lazım vegas ıda kullanabilirsin ulead VideoStudio X2 si çıktı dün kullandım güzel bişi onuda kullanabilirsin güzel efektler var mixlemeleri acidle yaparsan daha iyi olur corel le sahnelerde kesip açabilme şansında olurama sağlam bir seslendirmeye ihtiyacın olacak sırf müzik olmaz oturaklı tok bir ses bulman lazım
ve unutmuşum herşeyden önemlisi sağlam bir ses sistemi ve kulaklık çünkü sende iyi çıkan ses başka donanımda iyi çıkmayabilir
-
sanırım acid işimi görecek sağol alper ama iki saattir kullanıyorum birşey anlayabilmiş değilim.Baya bi kurcalamam gerekecek sanırım mixleme yaptıktan sonra kaydedip o şekilde videoya gömmem gerekecek.uygun mixleme içinde bir yandan video player açık bir yandan acid ursıyorum ama baya bi uğraştıracak gibi :S
-
AVID ile yapilabiliyor... ben cok profosyonel bir versyonunu kullanma firsati buldum okulda. kendi prosesoru falan olan acaib bi yazilim, esas endustride kullanilan urunleri var adamlarin;
http://www.avid.com/products/professional-film-video.asp
AVID FREE DV vardi eskiden ve belesti ama artik yokmus su adrestende anlasilacagi gibi;
http://www.avid.com/freedv/index.asp
ama onun yerine 14 gunluk trial olan, Avid Media Composer in sayfasina yonleniyor site.
Ben free dv yi labtopuma kurdugumda ses kartiyla uyumlu olmadigi icin calismamisti, zaten her ses kartiyla calismayan bir probramdi.
-
http://rapidshare.com/files/221886142/Acoustica_Mixcraft.rar.html
şunu bi dene hocam kullanımı kolaydır takıldığın yer olursa yardımcı olurum -
adobe premiere kullan..ben bunu kullanıyorum..güzel bi program..biraz zor ama öğrenirsen istediin her şeyi halledersn..
-
mesala biz program tanıtımlarını yaparken tek programa bağlı kalmıyoruz
after effect ile ana kalıbı oluşturup görüntü varsa vegas ile hallediyoruz
fragman vs.. gibi durumlarda vegastan faydalanabilirsin
tabi bu fragman televizyon'da yayınlanıcaksa belirli ekran ölçüleri var onlara bağlı çaşışman gerekir (720x576)bitirdiklten sonra eklersen hatalarını ya da eksik kısımlar hakkında fikir alışverişi yaparız.
kolay gelsin
-
Ses konusundaki sıkıntını adobe audition ile halledebilirsin.