Film Sıkıstırma Bilen İçeri
-
avi formatın da filmler var
bunları sıkıstırmak istiyorum
mkv gözüme carptı ama denedim hemen hemen aynı boyuttta cıktı
baktım zamansa internete nerdeyse yarı yarıya boyut düsüyor
bunu nasıl ayarlıyorlar ?
-
Hocam MKV ye çevirirsen boyutu bayağı düşmesi lazım. Bende bir ara çevirmiştim ondan biliyorum.
-
film rip olayı öyle winrarla sıkıştırmaya benzemez bazı programlarla seçersin filmi boyut girersin nekadar düşük bopyut girersen okadar düşer görüntü kalitesi oda sana filmi ripler verir 350 mb mi girdin 350 olur 150 mi 150 olur
-
MKV'ye rip için MeGUI çok iyi. Birçok sitede de nasıl kullanılacağı resimli anlatılmış.
-
MediaCoder'in çevirisi kalitesi daha ii bence
ayrıca MKV bir codec değildir, AVI RAR gibi dosyaları depolayan bi uzantıdır
uzantısı MKV olup da DIVX olmayacak diye birşey yok onu başta belirteyim
ben en güzel ripleri MKV / MP4 farketmez sadece dosya paketi onlar
önemli olan çevirdiğin CODEC = H264 gayet güzel
tabi bu işlerin içinde olanlar halen tartışırlar
kimisi XVID der kimisi standart oldugundan DIVX der
neyse kısaca
- mediacoder indir kur
- mp4 veya mkv seç = sonra h264 codec seç
- ses kalite bozulmadan küçülsün dersen FAAC var
edit: kalite olayını anlatmayı unutmuşum, bitrate denilen özellik ile kalitesini ayarlayabilirsin.
düşürdükçe boyut da düşer, filmin kalitesi de bok gibi olur
sağlam rip yapmak istiosan blueray kaynağın olucak, ondan 2-3 katmanlı çeviri yapıcaksın tabi bu da saatler demek
http://www.videohelp.com/
http://www.doom9.org/
-
MeGUI bu işin babasıdır..Nerdeyse bütün encoderlar bu programı kullanırlar.Divxplanet üyeligin varsa orda bir cok film gruplarının encoderlarını görürsün vede film sıkıştırmak icin detaylı bir cok resimli tutorial var ordan faydalanırsın..
-
convert edeceğin filmin bitrate değerini düşürerek filmin boyutunu düşürebilirsin.Tabi yapacağın bu işlemin görüntü kalitesini düşüreceğini bilmelisin.Ayrıca filmin ses kodekini değiştirerek de ses kalitesinden ödün vererek boyut düşürebilirsin.
-
MeGUI yi denicem bende :)