Filmlerde Geçen 70 Adet Matematik Sahnesi
-
arkadaşlar filmlerde geçen gerçeklere dayanan matematik problemlerini toparlamış ve düzenlmeişler. hepsi çok güzel özellikle biri var ki....
http://www.math.harvard.edu/~knill/mathmovies/ tüm linkler
buda özel olan
<embed src="http://blip.tv/play/AdbEWpDaLQ" type="application/x-shockwave-flash" width="320" height="270" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed>
-
özel dediğim çalışmıyor 21 filminde ki newton sahnesi işte
özür
-
matematikten anlasaydım mutlaka izlerdim ne kadarı gerçek falan diye cunku matematik sahneleri bana hep ayak gelmiştir... Can dostum filmindeki matematik sorusunu bi arkadaşa sormuştum böyle bir soru olamaz ki demişti :/ yine aynı şekilde akıl oyunalrındaki adamın pencerelere yazdığı formullerden,işlemlerden makro ekonomi üzerine bir teori nasıl çıkar onuda çok merak etmişimir.. Varsa iki filmide izleyen ve matematik bilsigina sahip lütfen açıklasın.Ben matematik okuyan arkadaşa sordum adam olamaz böle bişe dedi koskaca filmde senaryo hatası mı olur dedim :|
-
Nikoteen bunu yazdı
-----------------------------
matematikten anlasaydım mutlaka izlerdim ne kadarı gerçek falan diye cunku matematik sahneleri bana hep ayak gelmiştir... Can dostum filmindeki matematik sorusunu bi arkadaşa sormuştum böyle bir soru olamaz ki demişti :/ yine aynı şekilde akıl oyunalrındaki adamın pencerelere yazdığı formullerden,işlemlerden makro ekonomi üzerine bir teori nasıl çıkar onuda çok merak etmişimir.. Varsa iki filmide izleyen ve matematik bilsigina sahip lütfen açıklasın.Ben matematik okuyan arkadaşa sordum adam olamaz böle bişe dedi koskaca filmde senaryo hatası mı olur dedim :|
-----------------------------can dostumdaki bilmem ama akıl oyunlarındaki john nash' ın teorisi matematik teorisidir. ikdisatta uygulamasıdır da diye biliriz. hatta bu teoriyi erol mütercimlerde sık sık kullanır.
-
zaten kullanılmayan ya da uydurma bi teoriyle o zamanların nobelini alabilecegini sanmıyorum
-
Nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------newton filmindeki sahneler gerçek
-
la o 21 deki bölümde %66.7 lik oranı nasıl buldu la anlamadım bn
-
Fincanın ağzının çevrsini çapına bölüyo eleman :| M.ö mısırlı bi katip yapmıştı aynı şeyi. O çapı 9'a bölmüş kalan sekizlik doğrudan, kenar uzunluğunu oluşturan kare oluşturmuş. Böylece kare ile çemberin alanının eşit olduğunu iddaa etmiş. 1000 de 7 bi hata filan yapmış. Yani pi sayısını ilk araştırmış diyebiliriz.
İlkokuldayken biz yapıyoduk:P 0 dan integral pi bölü 2 ye gidiyor. cosx+sinx in tersinin dx'ini filan alıyo enteresan.