folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Filmlerde Geçen 70 Adet Matematik Sahnesi

Filmlerde Geçen 70 Adet Matematik Sahnesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyotbt
    Biyotbt's avatar
    Erkek

arkadaşlar filmlerde geçen gerçeklere dayanan matematik problemlerini toparlamış ve düzenlmeişler. hepsi çok güzel özellikle biri var ki....

http://www.math.harvard.edu/~knill/mathmovies/       tüm linkler 

buda özel olan

<embed src="http://blip.tv/play/AdbEWpDaLQ" type="application/x-shockwave-flash" width="320" height="270" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed>

kendim hakkında daha fazla bilgi de
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyotbt
    Biyotbt's avatar
    Erkek

özel dediğim çalışmıyor 21 filminde ki newton sahnesi işte

özür 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    matematikten anlasaydım mutlaka izlerdim ne kadarı gerçek falan diye cunku matematik sahneleri bana hep ayak gelmiştir... Can dostum filmindeki matematik sorusunu bi arkadaşa sormuştum böyle bir soru olamaz ki demişti :/ yine aynı şekilde akıl oyunalrındaki adamın pencerelere yazdığı formullerden,işlemlerden makro ekonomi üzerine bir teori nasıl çıkar onuda çok merak etmişimir.. Varsa iki  filmide izleyen ve matematik bilsigina sahip lütfen açıklasın.Ben matematik okuyan arkadaşa sordum adam olamaz böle bişe dedi koskaca filmde senaryo hatası mı olur dedim :|

Troubles'll come & they'll pass
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

Nikoteen bunu yazdı

-----------------------------
    matematikten anlasaydım mutlaka izlerdim ne kadarı gerçek falan diye cunku matematik sahneleri bana hep ayak gelmiştir... Can dostum filmindeki matematik sorusunu bi arkadaşa sormuştum böyle bir soru olamaz ki demişti :/ yine aynı şekilde akıl oyunalrındaki adamın pencerelere yazdığı formullerden,işlemlerden makro ekonomi üzerine bir teori nasıl çıkar onuda çok merak etmişimir.. Varsa iki  filmide izleyen ve matematik bilsigina sahip lütfen açıklasın.Ben matematik okuyan arkadaşa sordum adam olamaz böle bişe dedi koskaca filmde senaryo hatası mı olur dedim :|

can dostumdaki bilmem ama akıl oyunlarındaki john nash' ın teorisi matematik teorisidir. ikdisatta uygulamasıdır da diye biliriz. hatta bu teoriyi erol mütercimlerde sık sık kullanır.

boş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    zaten kullanılmayan ya da uydurma bi teoriyle o zamanların nobelini alabilecegini sanmıyorum

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyotbt
    Biyotbt's avatar
    Erkek

Nikoteen bunu yazdı:
    matematikten anlasaydım mutlaka izlerdim ne kadarı gerçek falan diye cunku matematik sahneleri bana hep ayak gelmiştir... Can dostum filmindeki matematik sorusunu bi arkadaşa sormuştum böyle bir soru olamaz ki demişti :/ yine aynı şekilde akıl oyunalrındaki adamın pencerelere yazdığı formullerden,işlemlerden makro ekonomi üzerine bir teori nasıl çıkar onuda çok merak etmişimir.. Varsa iki filmide izleyen ve matematik bilsigina sahip lütfen açıklasın.Ben matematik okuyan arkadaşa sordum adam olamaz böle bişe dedi koskaca filmde senaryo hatası mı olur dedim :|

newton filmindeki sahneler gerçek

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek
    la o 21 deki bölümde %66.7 lik oranı nasıl buldu la anlamadım bn

imza
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Fincanın ağzının çevrsini çapına bölüyo eleman :| M.ö mısırlı bi katip yapmıştı aynı şeyi. O çapı 9'a bölmüş kalan sekizlik doğrudan, kenar uzunluğunu oluşturan kare oluşturmuş. Böylece kare ile çemberin alanının eşit olduğunu iddaa etmiş. 1000 de 7 bi hata filan yapmış. Yani pi sayısını ilk araştırmış diyebiliriz.

İlkokuldayken biz yapıyoduk:P 0 dan integral pi bölü 2 ye gidiyor. cosx+sinx in tersinin dx'ini filan alıyo enteresan.

Toplam Hit: 1378 Toplam Mesaj: 8