Filmlerin Bulunduğu Klasörlerde Sürekli Explorer.Exe Hatası Alıyorum :|
-
evet garip bir olay, konuyu nereye açacağımı da şaşırdım açıkçası :)
internetten indirdiğim filmleri ayrı ayrı klasörlere yerleştirdim, birçoğuna girdiğim zaman aşağıdaki gibi bir olay gerçekleşiyor:

o film dosyasını başka bir klasöre taşıdığımda, o klasöre girince gene aynı hatayı veriyor.
ama hepsinde değil, büyük bir kısmında oluyor.
acaba bu dosyalara enjekte edilmiş bişeyler mi var diyicem de hiçbişey anlamış değilim :|
-
3 nedeni vardır...
1. Thumbs.db dosyan bozulmuştur
klasörünün d:\ filmler kalsörü olduğunu varsayalım
başlat calıştır cmd yaz commanddan
d:
cd filmler
attrib -h -r -s -a *.*
del *.db
yaz sonra tekrar gir...
2. Codec problemi vardır, explorer kücük resimi açmaya calışırken sıcıodur
http://www.codecguide.com/download_mega.htm adresinden kazaa lite mega codec packin son versiyonunu indir...
3. Videolarda bozuk olan vardır, minik görüntüsü oluşturulmaya calışırken problem cıkartıyordur,
Bilgisayarımını ac bi klasöre gir, orada listelemeyi detaylı yap sonra tepeden klasör seçeneklerinden Görünüm menüsünden, bütün klasörlerni görüntüsünü bunun gibi yap seçeneği var üstteki sol tuş windows ingilizce oldğu için türkçesinde tam olarak ne yazıyo bilmiom sonra o klasöre gir, videoları 4 er 5 er yeniklasörlerin içine at hangi videonun bozuk olduğunu bul...
yada detaylı listeme yaptığında, videonun çözünürlük bilgisini sağ tarafta göstermiorsa o video bozuktur
-
teşekkürler hocam deniyorum şimdi hepsini :)
-
araçlar / internet seçenekleri / gelişmiş tıkla.. tarama kısmında Kod hata ayıklamasını devre dışı bırak (internet explorer) seçeneğini işaretli mi bak bakalım hocam..
-
essan hocam baktım onlar işaretli
bu arada rene hocam çok teşekkürler verdiğin programı kurdum sorun kalmadı oh yau gece gece rahatladım, kanser etti iki saattir :)
-
bu arada o vjust in debugger devamlı sacma sapan hatalar verebiliyor
c ye gir
ctrl +f ile arama yap de, sonra sistem dosyalarınıda ara de ve vsjitdebug die arat...
orada 2 tanemi ne exe cıkıo ikisinide sil...
visual studio just in time debugger exesi die geçio bi bokada yaramıyo