Firewall Kapatınca Başıma Gelenler
-
Windows güvenlik duvarına ne deriz aman boşver işe yaramıyo vs bende bu düşüncedeydim forumlarda gördüğüm kadarıyla zone alarm pro yükledim doğal olarak windowsun duvarını kapıyor.Daha sonra bir ara Brezilya,Japonya dan saldırılar geldi makinaya UDP portlarından bir kaçına geldi.Daha sonra neyse 1 gün geçti saldırılar kesildi bende dedim hazır kesilmişken bende şunu bi kapatayım oyuna gireyim diye hem pc daha hızlı çalışır hesabı bunu bi kapadım daha sonra oyun bitti çıktım normal kapadım pcyi yarın geldim bi açtım 1 dkdan geriye sayıyo hemen girdim bi baktım kodunu araştırdım Sasser girmiş bilgisayara hani şu Türk yaydıda yakalandı hapise tıktılar vs olay olmuştu sonra ben bu virüsü nasıl silerim araştırırken bir baktım diyoki güvenlik duvarı olmadığı zamanlarda şu şu portlara saldırı yapar portlara bir baktım amq zone alarm pronun blockladığı portlar aynı yere saldıran bilgisayarlar amq ben düşünün yarım saat oyun oynamak için kapadım gelmiş saldırı yapmış pcyi shelleyip bütün pcyi ele geçirmiş şimdi 1 dk dan geri sayıyo gittim güncelleme vs sini yaptım silme aracı cart curt olmadı.Kısaca size söylemek istediğim şu güvenlik duvarını asla kapamayın ve kullanmıyosanız dahi firewall ek olarak daima windows güvenlik duvarını açık tutun 30 dk oyun formata mal oldu :( ve ayrıca bu virüs dosya indirmeden değil açık porttan firewall olmadığı zaman sizin pcye bulaşıyomuş sizede böyle birşey olmuşsa paylaşın :)
-
İlkez senden duyuyorum bunları tamam sadece dosyadan bulaşmaz firewall yoksa exploitlerle açık port, kullandığın programlardan vs. pc sızılabilir ama sende biraz abartmışın gibi geldi sanki =) bahsettiğin sasser virüsü ki bununda birçok yolda düzeltmesi mümkün...Ayrıca anlamadığım konu kim neyapsında senin pcne girsin hadi girdi diyelim neden pc kapatsınki adam kapanmasın açık kalsında bilgileri çalıyım diye dua eder =D
Toplam Hit: 1515 Toplam Mesaj: 2