Firmware - Navifirm! Telefon Yazılımlarından Anlayanlar...
-
Fransadan N97 getirdim. bluetooth yazılımı arıyorum. sadece bluetooth yazılımı bulabilir miyim yoksa komple versiyon olarak mı yükleme yapılıyor bu symbian v5 lerde.. Ayrıca telefon A klavye olarak geldi. Türkçe yazılım yükleyince Q klavye gibi davranmaya başladı. Bu durumu nasıl çözebilirim yardım edebilir misiniz ?

-
yardım edebilcek kimse yokmu :S
-
büyük ihtimal core dosyasında . en üstekinde. İçini açman gerekecek.
edit :
Sadece bluetoot atamazsın hepsini bir atacaksın.
-
klavye sorununu nasıl çözecegim ? hem turkçe olup hemde A klavye kullanamazmıyım bu mereti..
-
ben 5800 kullanıyorum oda v5 ""core"" dosyasını ve ""rofs2"" dosyasını yardımcı programlarla aç içine bi bak. :D
klavye için
Türkiye sürümü içine fransızların sürümün klavye dosyasını atmaya çalış sonra tekrar kapat. Eger yapabilirsen :D
Dosyanın adı ne bilmiyorum.
maxicep.com bi bak istersen orada yapmış olanlar vardır..
-
komple symbian yüklesene -Türkçe- nokia'nın sitesinde olması lazım.
-
Nokia Editor Beta7 bu programla açabilirsin dosyaları
Programı açın.Open a tıklayın. rofs2 dosyasını açın..2-3 sn sonra Excract butonuna basın.
rofs2.img extracted to rofs2 folder, edit files in rofs2 folder and then click RepackBunu diyene kadar bekleyin. .
" ----------işleminizi yapın----------"
Son olarak Repack'e basın.Bu işlem çok uzun sürecektir.Yanıt vermiyor yazısı çıkabilir umursamayın bekleyin.En sonda DONE DONE DONE diyecek.Programı kapatın.Ve programı çalıştırdığınız klasöre gidin.Orada bir tane REB- ile başlayan rofs2 dosyasını göreceksiniz.Başındaki REB- yazısını silin.Ve dosyanız hazır.""netten araştır biraz blue toot dosyasının ve klavye dosyasını buna yada core dosyasına atarsın ..."""
-
angels_demos bunu yazdı:
-----------------------------
komple symbian yüklesene -Türkçe- nokia'nın sitesinde olması lazım.
-----------------------------telefon fransadan geldigi için fiziksel klavyesi a klavye . Biz türkiye sürümünü yükleyince fiziksel klavye Q klavye oluyor. A ya basınca Q çıkıyor. sorun bu
bende çözüm olarak fransız versiyonundaki klavye dosyasını al , Türkiye sürümüne entegre et diyorum ( nasıl yapacaksa :D ) ..
-
tamam o dedigin mantıgı bende kurdum da :D teorisi kolay, pratiği zor :)))