Fizik Elektrik Akımı Soruları
-

açıklayarak anlatabilirseniz sevinirim.
-
http://u1312.hizliresim.com/1j/s/vv1v1.png
hocam ilkini buraya yazdım benzer bi mantıkla diğerinide çözebilirsin kolay gele..
diğerinde de her kaynağa V dersek 3 kol var her kolda bir lamba iki kaynak var
zndmn tarafından 24/Ara/13 21:00 tarihinde düzenlenmiştir
sağ alt köşe yine toprak olur sol tarafta 2V olur her lambanın üstüne 2V gerilim düşer
üçü de özdeş üstlerinden eşit akım geçer parlaklıkları eşit olur -
zndmn bunu yazdı
http://u1312.hizliresim.com/1j/s/vv1v1.png
hocam ilkini buraya yazdım benzer bi mantıkla diğerinide çözebilirsin kolay gele..
diğerinde de her kaynağa V dersek 3 kol var her kolda bir lamba iki kaynak var
sağ alt köşe yine toprak olur sol tarafta 2V olur her lambanın üstüne 2V gerilim düşer
üçü de özdeş üstlerinden eşit akım geçer parlaklıkları eşit olurhocam anlayamadım ya toprak falan karıştı iyice ben en iyisi yarın hocaya sorayım. yine de çok sağolasın hocam.
-
Kirchoff halkası çevir hepsinde.
lambalar üzerinden geçen akımları/voltajları bulacaksın bu da parlaklığı verecek zaten.
İlk soru için 3 farklı halka var
i) -V +V(K) +V = 0 --> V(K) = 0
ii) -V -V +V(L) +V = 0 --> V(L) = V
iii) -V +V(M) = 0 --> V(M) = V
===> L = M > K
diğerini sana bıraktım -
2. soru icin
sistemdeyan kollar hep ayni aslinda 2 pil 1 lamba ana kol da 1 lamba var bu durumda yan kollardaki her pilden 1 lik akim ciksin k l m den 2 lik akim gecmis olur isimlendirilmemis koldan ise 6 lik gecer o halde klm esit olur
-
yazmayı unutmuşum okulda sordum hocaya. kirchoff tan çözdü. ben ne olduğunu bilmiyordum. isteyen olursa anlatırım basit ve anlaşılır bi olay.
cevap veren diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.
-
ben kirşofu tanımam fiziktende anlamam ama 1.sorudaki resme göre m lambası hariç diğer lambalar o şekilde yanmaz.
-
vukuat bunu yazdı
ben kirşofu tanımam fiziktende anlamam ama 1.sorudaki resme göre m lambası hariç diğer lambalar o şekilde yanmaz.
Dikkatli bakın, L lambası da yanar.
Bu soruyu hatırladığım kadarıyla lise de üretecin - ucuna 0 , + ucuna V diyerek çözüyordum. En altta ki üreteçten 0-V demeye başlarsan rahatlıkla çözülür.