Fiziksel Erişimim Var - Telefonu Nasıl Dinleyebilirim?
-
Deneme amaçlı yapmak istiyorum internetimin bağlı oldugu hattı nasıl dinleyebilirim ? Bilgisayar üzerinden yapmak istiyorum.
-
ricin bi makine yaptıydı ona sor..eski konulara bak
-
hoca eleman satıyor
http://www3.tahribat.com/Forum-Satilik-Tel-Dinleme-Cihazi-44595/
bana ücretsiz bişey lazım kendimi denemek geliştirmek istiyorum.
-
adsl nin bağlı olduğu telefonu dinlemek mümkünmüdür :|
-
cosmic bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------fişi çıkarıp telefonu takarsın mümkün olur :D da böyle basit bişi sormuyosun sanırım
-
DJ_Alper bunu yazdı:
cosmic bunu yazdı:
-----------------------------fişi çıkarıp telefonu takarsın mümkün olur :D da böyle basit bişi sormuyosun sanırım
-----------------------------yok hocam kablolara hiç bi şekilde müdahale etmeden olduğu gibi
-
Mevzu paralelle ilgili değil anlatamadım.bilgisayarı açık bırakıp kayıtta kalıcak sürekli ne konuşulduğu.
-
Özetle dinleyemesin.
Telefon hattı üzerinde spliter denilen bir kutu vardır. Görmüşsündür mutlaka. 3 giriş-çıkışı olan, bir tarafına türktelekomdan gelen kablo bağlanır diğer taraflarına ise telefon makinesine ve adsl modeme giden ayrı ayrı kablo çıkar. Bu kutunun amacı sinyallerin karışmamasıdır. Bunuda filtreleyek yapar. Adsl hattına telefon sinyalini, telefon hattınada adsl sinyalini geçirmeyerek yapar. ADSL hatttında telefon görüşmesi sinyali olmadığı (filtrelenmesi nedeni ile) dinleme yapamassın. Telefona giden hattan paralel çekerek bilgisayarında varsa (yoksa alacaksın demektir) fax-modem kartına bağlamalı, uygun programıda bilgisayarına yüklemelisin.
-
hukiki yönünüde düşün.Kesinlikle tavsiye etmem.Anlaşılırsa ot tıkarlar
-
ShockStun bunu yazdı:
hukiki yönünüde düşün.Kesinlikle tavsiye etmem.Anlaşılırsa ot tıkarlar
-----------------------------kendi telefonu adamın bişey olmaz...
hele adına kayıtlıysa hiç bi şey olmaz
program geliştirmeye çalışıyorum denedim vs der yırtarsın en kötü ihtimal...
-
Olgunisik bunu yazdı:
Özetle dinleyemesin.
Telefon hattı üzerinde spliter denilen bir kutu vardır. Görmüşsündür mutlaka. 3 giriş-çıkışı olan, bir tarafına türktelekomdan gelen kablo bağlanır diğer taraflarına ise telefon makinesine ve adsl modeme giden ayrı ayrı kablo çıkar. Bu kutunun amacı sinyallerin karışmamasıdır. Bunuda filtreleyek yapar. Adsl hattına telefon sinyalini, telefon hattınada adsl sinyalini geçirmeyerek yapar. ADSL hatttında telefon görüşmesi sinyali olmadığı (filtrelenmesi nedeni ile) dinleme yapamassın. Telefona giden hattan paralel çekerek bilgisayarında varsa (yoksa alacaksın demektir) fax-modem kartına bağlamalı, uygun programıda bilgisayarına yüklemelisin.
-----------------------------Çok uzun süre oldu fakat hatırladığım kadarıyla şöyle bir durum söz konusu; Splitter dediğimiz aygıt öyle ultra bir yapıya sahip değil. Eğer içini açarsanız bir iki kondansatör ve bir iki direnç olduğunu göreceksiniz. Arkadaşın anlattığı gibi splitter adsl sinyalleri ile telefon görüşmesinin sinyallerini ayırıyor bu doğru fakat birde şöyle birşey var. Acaba nasıl ayırıyor birbirinden bu sinyalleri? Tekrar hafızam ve incelemem beni yanıltmıyor ise; splitter adsl ve diğer sinyalleri ayırırken basit bir sistem kullanıyor. Sadece sinyalleri ikiye bölüp böldüğü bir kısma geciktirme uyguluyor. Ve bu geciktirilmiş sinyali telefon hattına yönlendiriyor. Oturup gecikme süresi hakkında herhangi bir hesaplama yapmamıştım ama, çok ufak bir gecikme sağlıyor. 1-2 milisaniye belki daha az bir süre. Bu telefon sinyallerinin gecikmesi adsl modemin ve telefonun aynı anda veri gönderip almasını engelliyor. Böylece internete bağlı kalınabiliyor. O zaman, splitter kullanılan bir kablo sisteminden modem çıkışındanda gayet telefon hattıda kullanılabilir demek oluyor bu.
Splitterdaki modem çıkışından telefon hattının kullanılabilir olduğunu analiz ettikten sonra yapacağın şeyde seni yönlendirelim. Bu olayı yaparken tek bir telefon çıkışına ihtiyaç duyacaksın. Bu kaçınılmaz. Bunu yaparkende iki türlü yol kullanabilirsin. Birincisi splitterın telefon çıkışından ek bir kablo ya da çoklayıcı aparat ile telefon kablo çıkışını 2 tane yaparsın birisini tekrar eskisi gibi telefona diğerinide dinleme işlemini gerçekleştirecek bilgisayarına uzatırsın. İkincisi ise durumun birileri tarafından anlaşılmasını zorlaştıracaktır. Bu yöntemde splitterın modem çıkışından modeme gelen hat kablosuna bir tane daha splitter alırsın. Splitterın modem çıkışını tekrar modeme takarsın bir diğerinide bilgisayarının yanına uzatırsın. Arada ikinci bir splitter kullanmamızın sebebi ise bilgisayardan telefon sinyallerini dinler iken internet bağlantısını kesmemesini istememizden kaynaklanmaktadır. Aslında ikinci splitter durumu için tam emin değilim. Telefon sinyallerinin tam olarak hangi sistem ile nasıl alınıp nasıl verildiği hiç lazım olmadı. Sadece biz telefon sinyallerini okuyacağız tam bir devre oluşturmamamız gerekmiyor olabilir fakat biz genede işimizi garantiye alıp cart curt internet bağlantımız kesilmesin diye ikinci splitterı sistemin uyuzluk çıkarmaması için kullanabiliriz.
Neyse bilgisayara getirdiğimiz casus çıkışımıza tamamladıktan sonra bilgisayar üzerinde bu gelen sinyalleri digital verilere dönüştürebilecek bir donanıma ihtiyacımız var. Bu donanımın adıda fax/modem. Halen daha birçok bilgisayarda bulunan bu fax/modem donanımı birçok bilgisayarcıda kendi bilgisayarınızda arkadaşınınzın bilgisayarında bulabilirsiniz :) Bu noktadan sonrasını sana bırakıyorum kardeşim. Fax/modemler unutulmaya yüz tutmuş durumda. Sürekli kayıt yapacak ve bunları sürekli olarak dosyalayacak bir donanım ve program ikilisi bende bilmiyorum, öneremeyeceğim. Fakat internet üzerinde fax/modemi sürekli kayıt için kullanabileceğin bir program ve gerekli ise uygun donanımı öneren dokümanlar, yazılar kesinlikle vardır. Tabi temelinde böyle amaçlar için üretilmediklerinden daha özel bir fax/modeme ihtiyaç duyabilirsin programlar ile kullanmak üzere.
Splitter kullanımı, yapısı ve çalışma prensibi, ve casus adsl+telefon hattı kablolaması hakkında bir çok bilgi verdikten sonra teşekkürlerimi iletiyorum :)