Fizikten 3 Sorum Var ???
-
beyler elımde 3 soru war. cozulmesı gerekıo. basıt bıseye benzıolar ama benım fızıkle alakam olmadıgı ıcın anlamıorum. yardımcı olabılır mısınız ???
1- bir buz parçası 45 derecelik sürtünmeli eğik düzlemden kayarak 2t sürede iniyor. aynı eğik düzlemde sürtünme kuvveti yokken t sürede iniyor. eğik düzlemin sürtünme katsayısı nedir ? (buz parçasının erimediği varsayılıyor...)
2- m kütleli bir balon aşağı doğru a ivmesi ile inerken , aynı a ivmesi ile yukarı çıkması isteniyor. balondan ne kadar kütle atılmalıdır ?
3- bunu bırazdan sorcam :)
çözümleri açıklayabilir misiniz beyler ? şimdiden teşekkürler...
-
1) N/2 olması lazım
ikinci sual ya eksik ya da ben biraz eksiğim ki ikincisi daha kuvvetli ihtimal xD
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------1) N/2 olması lazım
ikinci sual ya eksik ya da ben biraz eksiğim ki ikincisi daha kuvvetli ihtimal xD
-----------------------------
aynen hacı katılıyorum 1. sorunun cevabı n/2 sürtünmesiz ortamda t sürede inip sürtünmeli ortamda 2t sürede iniyorsa cisime etki eden kuvvet yarıya iniyordur...2. soruda eksiğin yok hocam soruda eksik var! m kütleli bir balon a ivmesi ile inerken aynı a ivmesi ile yukarı cıkması isteniyor peki yukarı doğru atılırken etkiyen kuvvet ne? yoksa 0 kütle azaltımı balonun yere carparkenki f kuvveti ile yukarı fırlat surtunmesiz ortamda yine a ivmesini bulursun...
-
crafty bunu yazdı:
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------2. soruda eksiğin yok hocam soruda eksik var! m kütleli bir balon a ivmesi ile inerken aynı a ivmesi ile yukarı cıkması isteniyor peki yukarı doğru atılırken etkiyen kuvvet ne? yoksa 0 kütle azaltımı balonun yere carparkenki f kuvveti ile yukarı fırlat surtunmesiz ortamda yine a ivmesini bulursun...
-----------------------------yukarı atılırkenki etkiyen kuvet yerçekimidir.
-
NoktaliVirgul bunu yazdı:
yukarı atılırkenki etkiyen kuvet yerçekimidir.
-----------------------------gerçekten mi xD