Flash + Xml Galeri Slayt Hk Yardım İstiyorum...
-
Selamlar Arkadaşlar...
Benim sorunum işin içinden çıkamadığım için izden yardım istemekteyim.Elimdeki bu fash dosyası xml' den veriler çekerek bir galeri oluşturmakta ama kullanıcının istediği resmi tıkladığında ancak o resim görünmektedir...
eğer dosyayı indirip incelerseniz, demek istediğimi anlarsınız.
Sizden istediğim bu galeriyi kullanıcının tıklaasına gerek kalmadan flash açıldığından itibaren otomatik olarak slayt şeklinde resimlerin gösterilmesidir...
eğer kullanıcı bi resmi tıklarsa o resim göstermektir.
Arkadaşlar yardım ederseniz çok memnun olacağım.Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.
şimdiden çok teşekkürler.
Dosyayı indirebileceğiniz adres : http://x7.to/4irm24
Not: İndirek için adrese girdikten sonra sarı butonu tıklayın 11 saniye bekleyin ve " Download jetzt starten" yazısını tıklamak yeterlidir...
-
yapılır yapılmasınada.. "xml slide gallery" die aratıp direk slide yapan flash bulsan daha kolay senin için...
he illa buna edit cekicem diosan :)
resim değişme olayı butona tıklanınca tetiklenen bi fonksiyonla yapılıyor. bunu timer a bağlayıp istediğin saniye aralıgında sen tetikletirsin :)
function released() {
_root.image = this.big;
_root.box.play();
_root.box.clip_mc.loadMovie(_root.image);
_root.mc_desc.descrizione.text = this.desc;
//_root.selezione._y = (larghezzamovie)/2;
//_root.didascalia.text = this.etichetta.text;
//getURL(percorso,"_blank")
}yalnız şöyle bi durum var. xml okunduğunda kayıt kadar, buton olusturuyor (sağdaki resimler) ve içlerine resim yollarını ve acıklamasınıda ekletiyor.
mesela bak " _root.mc_desc.descrizione.text = this.desc; " roottaki resmin acıklaması artık bu tıklanan butonun acıklamasıdır die :d
onuda şey yapıyo olman lazım...
o an görüntülenen resmin numarasını tutucaksın.. ve her timer fonksiyonu calıstıgında bir sayı arttırıp xml den o satırdaki kayıtların bilgilerini isticeksin..
simdikiKayit++;
_root.mc_desc.descrizione.text = xmleee.childNodes[ simdikiKayit ].attributes.descrizione;
he bide toplam kayıt sayısını tutup, o anki resim kayıt sayısından fazla olmuş ise tekrar 0 a eşitliceksin ki başa dönsün falan filan...
editleyebilirsinde ama dediğim gibi hazırını buluyo olman daha kolay.. ama yok ben yazıp öğrenicem diosan gene yaz buraya yardım ederim :)
-
ilgin için teşekkürler arkadaşım ama dediklerinden anladım aa flashın içersinde bozulmadan neree koyacağım...
bunu bana örnek olarak aparmısın sana zahmet ?
ben bu flashı istiyorum çünkü aşka bu tarzda yok bu en uygunu ama buda otmati deği sadece bu otomatik olursa harika olacak işte :))
senin yardımlarınla veya örnek olarak sen yapp yollarsan çok sevinirim arkadaşım...
bekliyorum
-
bide arkadaşım aklında buton filan kalmasın yani kullanıcıya bu butonu tıklarsan slayt başlar demek değil,
zaten şuanki durumda o sayılır bir nevi...
Sizden istediğim bu galeriyi kullanıcının tıklaasına gerek kalmadan flash açıldığından itibaren otomatik olarak slayt şeklinde resimlerin gösterilmesidir...
eğer kullanıcı bi resmi tıklarsa o resim göstermektir.
amacım istediğim bu arkadaşım lütfen bir örnek yapıp gönderirmisin .fla dosyasını içindeki kodlarıda belirtirsen böylece sayende bende bunu öğreniş olurum...
yoksa bu anlattıkların ben yapmaya kalkarsam öğrenmek değil, işkence çekmiş olurum.
-
Arkadaşımçok teşekkür ederim sanada igin için ama inanın çok aradım flashden ve başka vs. vs. sitelerde...ama tırışka hepsi...
şöyle flashtan anlayan harbi yardım edebilecek biri lazım sadece istediğim şu flashın ilk açıldığında otomatik olarak slayt olması ve küçük resimler tıklandığında o resimlerin gösterimesi dosyanın içinde .fla dosyası vardır...
isteyen kulanabiir ama anlayan biri lütfen şu sorunum çözsün...
çok minnettar kalacağım o kişiye...
-
kimse çözemedi mi bu sorunumu arkadaşlar...