folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Flash Bellek Bilgisayarı Bozar Mı?

Flash Bellek Bilgisayarı Bozar Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

Hacılar selam,

Fabrikadaki cnc plazma oksijen kesim makinamız var, neyse tabi bunun bilgisayarı var, her neyse biz programları flash bellekle atıyoruz, yine her neyse

flashın makinede takılı durması bilgisayarı bozar mı?

Sonucu çok önemli, bozarsa nedeni, bozmazsa bozmazdır yani, bunun sonucunda biraz fabrikada ortalık karışacakta...

Makinede bu , gözüken bilgisayar işte yandan flash takıyoruz...

http://endustrienformasyon.com/wp-content/uploads/ajan_cnc.jpg

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

bozmaz neden bozsun ki :| ama şöyle bişey var mesela deepfreeze den önce ana karta takılan hdd koruyucuları sistem açılmadan flash disk takarak aşabiliyodun ama o tarz bi konu değil. bozmaz yani :|

Bittik biz bittik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

normade bozmaz benim makinede hep takılı duruyor ve hiç bozulmadı

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

peki hacılar bilimsel olarak, işte mesela bilgisayarla flash arasındaki veri akışının bilmemnesi falan filan bu tarzda bir bozmayacagının açıklamasını yapabilecek var

mıdır?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Normal bir bilgisayarda elbette bozmaz. Yalnızca USB 1.1 ve 2.0 larda, usb ler takılı olduğu müddetçe fazladan enerji kullanımı olur. USB 3.0 larda bunların kalktığını okumuştum, neyse...

Sizin kullandığınız cihazda da bir problem olacağını sanmıyorum. Ama dikkat etmen gereken husus şu: Eğer taktığınız bellekte donanımsal bir sorun olursa, iş usb girişinin yanmasına kadar gidebilir. USB belleklerin sürekli olarak takılı kalması zaman zaman sorun oluşturabiliyor. Bu nedenle bu riski alma derim. Program atacağın ya da alacağın zamanların dışında usb bellekleri takılı bırakmayın. Çünkü sizin elinizdeki cihazlar çok pahalı, başına en ufak gelecek zarar size pahalıya patlar.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hallederi_55
    hallederi_55's avatar
    Erkek

Hacı normalde bozmıyacağını sende bilirsin,eksik yazdığın bişey mi var soruda anlamadığmız?

Konu dışı:

Ortalığı karıştırma yenisin sen:)

Makina çok güzelmiş okul bitince bunlarla mı oynıcağız,bundan kendime anten yapabilir miyim hcı:D

_ICEMAN_
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

RaNGeR bunu yazdı:
    -----------------------------

Normal bir bilgisayarda elbette bozmaz. Yalnızca USB 1.1 ve 2.0 larda, usb ler takılı olduğu müddetçe fazladan enerji kullanımı olur. USB 3.0 larda bunların kalktığını okumuştum, neyse...

Sizin kullandığınız cihazda da bir problem olacağını sanmıyorum. Ama dikkat etmen gereken husus şu: Eğer taktığınız bellekte donanımsal bir sorun olursa, iş usb girişinin yanmasına kadar gidebilir. USB belleklerin sürekli olarak takılı kalması zaman zaman sorun oluşturabiliyor. Bu nedenle bu riski alma derim. Program atacağın ya da alacağın zamanların dışında usb bellekleri takılı bırakmayın. Çünkü sizin elinizdeki cihazlar çok pahalı, başına en ufak gelecek zarar size pahalıya patlar.

sorumlulugu ben  almıcam da, eleman unutuyor, fırca bana geliyor, ben firmayı aradım, hala dönecekler bana, takılı kalmasının bozar ve bozması nedenleriyle

önemli, çünkü çalıştıgım yerdeki biri, bozar diye her olayı bu flashın üstüne atıyor, iş büyüyecek yani...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

hallederi_55 bunu yazdı:

Hacı normalde bozmıyacağını sende bilirsin,eksik yazdığın bişey mi var soruda anlamadığmız?

Konu dışı:

Ortalığı karıştırma yenisin sen:)

Makina çok güzelmiş okul bitince bunlarla mı oynıcağız,bundan kendime anten yapabilir miyim hcı:D

eksik yok hacı, makinenn kontrol ünitesi, kesim yapacağımız programı flashla atıyoruz, öle yani.

<kd> valla hacım her türlü kalınlıkta sac kesilebilir bununla, 200mm kadar keseriz, rahatca ne istersen her türlü kaynaklı imalat yapıyoruz :) </kd>

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

usb voltaj üretmediğine ve voltaj yükseltemeyeceğine göre ve usb lerden gelen enerjide sabit olduğuna göre bozmaz diye düşünüyorum makinede bir sıkıntı vardır flashın bozacağını sanmıyorum

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek
    Kısaca bozmaz , bilgisayar zaten tek bir parçadan oluşan bişey degil ki bir sürü parça birbirine takılı . İçindeki harddiskte sürekli anakarda takılı o zaman içindeki bellekte bozar bilgisayarı . Klavye ve mause yide usb den takıyoruz o zaman her bilgisayarı kapattıgımızda onlarıda çıkartalım aynı giriş sonuçta . Kısaca bozmaz :D
Toplam Hit: 2660 Toplam Mesaj: 10