Flash CS3'te Bi Yere Takıldım(Soru)
-
Şimdi üstadlar soruma geçmeden önce nette arasan bulurdun falan derseniz diye diyorum aradım ama tam istediğim olayı anlatan ders bulamadım...
sorunum şu,
3,4 ayrı animasyon olduğunu düşünün..4 adet te buton koyup her butona bastığımda ayrı animasyon oynasın...
umarım anlatabilmişimdir...yardımcı olabilecek var mı?
-
up=(
-
4 ayrı layer'da arka arkaya keyframe'lere buton koyacaksın. ondan sonra action'dan stop, gotoandPlay falan filan ekleyeceksin. umarım sorunu yanlış anlamamışımdır.
-
hocam Movie cliplede yapabilirsin dielim Movie1 2 3 4 die gidior örneğin Buton1 2 3 4 " Buton1 " basınca
movie 1 oynasın onuda sole yapıcanButon1 butonuna sahnede tıkla f9 bas action panelini aç yani oraya sunu yaz
on (release) {
Movie1.play();
}Direk Bole yaparsan ilk basta zaten oynar olur movie clibin bunun için Sahnede Boş Bir Layer aç Action adında ilk frame'e tıkla f9 bas
Su kodu yaz
Movie1.stop(); her movie İçin yap Bunları ayrıca Bu Movie1 ne oluyor Dersen Bu Movie1 Movieclibinin instance name'i inş Anlatabilmişimdir
yanlış yazım Varsa Affola üzerinize afiyet hastayım biraz Zor oturuom pc basında yapamadın bisi olursa pm den ulaş yardımcı olurum
-
bi deniyim onlar çok sağolun ikinizde ilgilendiğiniz için...ayrıca geçmiş olsun..arada bi pm le rahatsız edicem galiba yine=)