Flash İçi Link İle İlgili Bir Soru
-
Merhabalar öncelikle:
Benim takıldığım noktayı şöyle anlatayım:
Ana sahnede 2 tane movie clip var. Birinde butonlar menüler var. diğerinde de içerik var. benim olmasını istediğim olay şu:
Mesela ana sahnede Scene 1 içindeki menu moviclibindeki bir butona basılınca ana sahnedeki oyna diye adlandırdığım label a gidip oynamaya başlasın.
Anlatabildimmi bilmiyorum ama normalde aynı movieclip içindeki bir butona şu şekilde link verince
on (release) {
gotoAndPlay("oyna");
}
o movieclip içindeki oyna label ına gidiyor.ama ben o moviecliptekine değilde bir üst movie clipteki oyna label ına gitmek istiyorum.
Bu nasıl olur a dostlar? -
anladığım kadarıyla bir movie clibin içindeki buttonla scene içinde bir eylem yaptırmak istiyosun. scene içine farklı bir buton yapsan daha mantıklı olmaz mı
-
MMB bunu yazdı:
-----------------------------
anladığım kadarıyla bir movie clibin içindeki buttonla scene içinde bir eylem yaptırmak istiyosun. scene içine farklı bir buton yapsan daha mantıklı olmaz mı
dediğin gibide olur ama sonradan bir değişiklik vs geldiğinde vede hizalama konusunda sorunlar olabiliyo. site genel boyutu sonradan büyütülüp küçültülebiliyo.belli olmuyo.o yüzden böyle yapmak ihtiyacı duydum. -
prokto bunu yazdı:
Merhabalar öncelikle:
Ana sahnede 2 tane movie clip var. Birinde butonlar menüler var. diğerinde de içerik var. benim olmasını istediğim olay şu:
Mesela ana sahnede Scene 1 içindeki menu moviclibindeki bir butona basılınca ana sahnedeki oyna diye adlandırdığım label a gidip oynamaya başlasın.
Anlatabildimmi bilmiyorum ama normalde aynı movieclip içindeki bir butona şu şekilde link verince
on (release) {
gotoAndPlay("oyna");
}
o movieclip içindeki oyna label ına gidiyor.ama ben o moviecliptekine değilde bir üst movie clipteki oyna label ına gitmek istiyorum.
Bu nasıl olur a dostlar?
-----------------------------başına instans name belirle ve sonra
alttaki gibi
on (release) {
instancename.gotoAndPlay("oyna");
}bide bide bunu dene
on (release) {
_root.gotoAndPlay("oyna");
} -
Zxone bunu yazdı:
prokto bunu yazdı:
Merhabalar öncelikle:
on (release) {
gotoAndPlay("oyna");
}
Bu nasıl olur a dostlar?
-----------------------------başına instans name belirle ve sonra
alttaki gibi
on (release) {
instancename.gotoAndPlay("oyna");
}bide bide bunu dene
on (release) {
}
-----------------------------dostum çok teşekkür ederim.
on (release) {
}
bununla yaptım cillop gibi oldu (: -
önemli değil :)
kolay gelsin...
Takılırsan yine yardm etmeye çalışırım.