Flash Powder

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

hocalar gecen "torpil tozu nasıl yapılır " baslığındakı halo hocamın verdiği linkteki tarifi yapmaya kalktım orda 8-9 tane alternatif tarif vermiş onlardan permasol,sülfür,ve aliminyum karışımını yapmaya kalktım tabi ordaki orandan bişey anlamadım bende kafama göre yapım fakat bu üç kimyasalı birbirine kattıktan sonra hiç bir tepkime vb. sıcaklık vb. bişey olmadı bende sonradan tuz ruhuda ilave ettim basladı ısınmaya dumanlar çıkmaya daha sonra bende içeri gittim tv seyredim biraz dedim. baktım balkondan çat çut sesler geliyo dedim benım cam kab sıcaktan çatlıyo sonra baktım bizim karışım coşmakta çatır çatır ses çıkartıyo patlıyo felan ateş çıkıyo sonra aldım 1kova su döktüm üstüne neyse böyle bir macera atlattık fakat sunu merak ediyorum

sülfürik asit + permasol + alımınyum  daha sonra bu karışıma tuz ruhu ekledim

bu karısıma tuz ruhu ekledikten sonra oluşan olayın sebebinin mantıklı bir açıklaması varmıdır....yanı karısım neden tutuştu :D

2. ise benım bahsetiğim malzemeler ile yapılacak bir flash powder uygulaması için ölçü verebilecek arkadaş varmı acaba....

http://www.totse.com/en/bad_ideas/ka_fucking_boom/flash.html

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek

3 nedeni olabilir ;

1- Permasol yeterince saf değildir, yani içindeki potasyum permanganat yeterli değildir,

2- Alüminyum yeterince ince değildir. 400 mesh istiyo, oda mutfak ununa denk, elde etmesi zor yani.

3- oranları tutturamadığından olmuştur. yap dandik bi 2 kollu terazi ( bi çubuğun 2 ucuna plastik bardak bağlayıp, çubuğuda tam ortasından biyere asabilirsin basitçe. Ağırlık olarak madeni para kullan)

bide bunlara dikkat ederek dene. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

hocam peramsolu bılmemde alımınyumu dırek parca halınde attım içine :D toz felan değildi

birde hepsini göz kararı attım :D neyse ben bıraktım bomba işlerini bu işlerde para yok şimdi devre yapıp satıyorum çok paramız olunca güzel bir malzeme listesi hazırlayıp bir de depoyu lab. şeklinde dizayn ettikmi o zaman devam ederim :D

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek

"hocam peramsolu bılmemde alımınyumu dırek parca halınde attım içine :D toz felan değildi"

yuhhh :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek
    boşver hocam ölmedim ya ona dua ediyorum acayip oldum ama hiç sorma o sinirle sülfürik asiti kanalızasyona döktüm a.q  elimde bir tek eter ve iyot kaldı....sonradan üzüldüm bir şişe asite ama olsun....

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Casablanca
    Casablanca's avatar
    Erkek

Konuyla birazcık alakasız olacak, ve 2 yıllık konuyu hortlatmış olucam ama, flash powder ın türkçe ismi ne acaba ? Günlerdir arıyorum, ama bir türlü bulamadım türkçe adını.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

trkomandoya bi pm at döner o sana...

bilmedigi halt yok

:) mutluyum, huzurluyum
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

flash powder anlık flas yani fotograf makinelerindeki gibi flash yapan artı çok şiddetli güçlü ses veren bir patlayıcı tarzı bişidir...kelime manasını sen çıkart işte :) 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Casablanca
    Casablanca's avatar
    Erkek

Kelime manasını biliyorum, ne işe yaradığını, nasıl kullanıldığınıda biliyorum. Hatta kendim 10gr kadar yaptım da. Benim merak ettiğim türkiyedeki adı. Black powder, gunpowder a kara barutu denildiği gibi.

Toplam Hit: 2568 Toplam Mesaj: 9