Flash Ta Paranoma Görünüm Nasıl Yapılır
-
http://www.orangecounty.com.tr/tr/index_tr.html gibi bir ögrünüm nasıl yapılır 2tane resim var burda bir dağlar 2 normal gördüğümüz yer nasıl yapılıyor bilen varmı
-
hiç denememiş olmamla birlikte fotografları panorama hale getiren programlar mevcut önce onu kullanarak birleştirilebilir sonra flashta kaydırma olayını halledirsin
gibi geliyor bana. -
Algoritmasını kurabilirim ama action scriptim iyi değildir pek
önce panaroma resim lazim ekran diyelim 1024 genişlik olsun orda atiyorum 2000 genişlikli resim var
3 katman olarak yapmis binalar - dağlar - gökyüzü
mouse hareketine görede diyelim evler mouse_move+50px dağlar mouse_move+70px gökyüzüde mouse_move+90px gibi
kodlama kısmı için dökümantasyona bakmak lazım ezberden hiç bilmem action script
-
Öncelikle sahneye yeni bir olay dinleyicisi ekliyoruz
addEventListener(Event.ENTER_FRAME, mouseHareketi); //bu olay dinleyicisi sürekli olarak tekrar fonksiyonu çağırır. yani mouseHareketi adlı fonskiyonu frame değerini göre çağırır. function mouseHareketi(event:MouseEvent):void { var cursorX = stage.stageWidth – mouseX; //cursorX adlı değişken oluşturduk. Sahnenin genişliğinden mouseninX değerini çıkarıyoruz.
var cursorY = stage.stageHeight – mouseY; //cursorY Adlı değişken oluşturduk. Sahnenin yüksekliğinden mousenin Y değerini çıkarıyoruz.//sahnemizde top, kare, ucgen, tas, cicek ve elma instance namesine sahip movieclipler olduğunu varsayarsak bunları aşağıdaki gibi hareket ettirebiliriz. top.x = (cursorX * .15);
kare.x = (cursorX * .15 + 450);
ucgen.x = (cursorX * .01 + 350);
tas.x = (cursorX * .05 + 200);
cicek.x = (cursorX);
elma.y = (cursorY);} //bir de bu işlemler sırasındam mouse kaybetmek istesen Mouse.hide(); diyebilirsin. saygılar sevgiler ;) -
hocam bu arada ağaçlar yani ön kısımdaki resim sanırım arkadan ayrı. Ve daha hızlı hareket ediyor bilgine.. 3D etkisi vermek istemiş sanırım..
-
sanal tur bölümünde çok daha gelişmişi var bende merak ettim nasıl yapılıyor
-
Bu konuyu araştıralım bakalım oldukça güzel...
düzenleme: yanlış konu yazmıştım
-
shock56 kodu vermiş. Azıcık AS3 çakıyosan mantığı kaparsın kodlardan. Arkadan öne doğru slide hassasiyeti artacak.
edit: sanal tur bölümünün anasayfa ile alakası yok. Şunu deneyebilirsin:
-
3 tane resim.
en arkadaki resim sabit
ortadaki resim mous a göre hareket ediyo
en öndeki de ortadaki resim den 2 kat hızlı hareket ediyo o kadar :)
-
3d flash ile ilgili bilgi örnekler ve kaynak dosyaları için buraya bakablirsin.
Ayrıca burda da güzel uygulamalar var