Flash Xml Türkçe Karakter Sorunu
-
arkadaşlar elimde xmlden veri alan bir flash dosyası var. flash dosyası çalıştığında xml içindeki yazıları ve xml içindeki resim adresini alarak flash ekranında gösteriyor.
şöyle bir sorunum var yazılarda türkçe karakterler çıkmıyor
xml dosyasının içinde <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-9"?> olarak değiştirdim ayrıca encoding="utf-8" olarak da denedim ama türkçe karakterleri göremiyorum.
xml kodunda değişiklik yapmak türkçe karakterleri görmek için yeterlimi yoksa flash kodu içinde de bir ayar yapmam gerekir mi? -
aynı sorun benim başımda da var yazıtipiyle alaklı gibi gorunuyo . swf uzantılı yazı tipi kullanıyo ama türkçe karakter olan bi yazı tipi bulamadım daha
"myriad pro" diye bi yazı tipi varmış ama bulamadım hiç bi yerde bulursan bana da link verirsin
-
xml dosyasını kaydederken UTF-8 olarak kaydet,en üstede <?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?> ekle.
Olmazsa ziple dosyaları koy yapalım. -
hocam olayı çözdüm :D ( uzun zaman geçti ama birilerine faydalı olabilir diye düşündüm )
çözüm: .fla yı flashta açık text lerin fontlarını türkçe karakterleri olan bir fontla değiştirin. xml dosyasınında en üstte encoding=" " bölümüne türkçe karakterleri desteklemesi için tr karakter kodunu girin bu kadar.
Toplam Hit: 1791 Toplam Mesaj: 4