Flashda Bu Nasıl Olur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

s

Yukardaki gibi 3 tane ok olacak sitede mesela soldaki oka yani ekonomi kısmına  tıklayınca ekran direk soldan devam edecek ve o tarafa gidecek ekran.

Flash bildiğiniz gibi hepsini bir anda yüklediği için ben siteye PARA bölümüne bakmak isteyen adam için EKONOMI ve ANALIZ kısımlarının yüklenmesini istemiyorum hız açısından.Uzun lafın kısası hepsi ayrı ayrı sayfalar olacak ama tıklanıldığında ekran hiç bozulmadan o yöne doğru hareket edecek.

Edit:Hepsini ayrı ayrı sayfalar haline getirip seçilen tarafa çekme tekniğini denedim ama o zamanda sayfalar başka başka olduğu için kullanıcı tıklayınca o tıkladığı sayfanın dolmasını bekliyor 2-3 saniye kadar ve bu da istediğim olayı bozuyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

tüm tasarımı tek sahneye iliştir görünmesini istemediğin kısımları maske yada alpha ile gizlesen olmaz mı?

Triumph tarafından 26/Şub/13 13:07 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Triumph bunu yazdı

tüm tasarımı tek sahneye iliştir görünmesini istemediğin kısımları maske yada alpha ile gizlesen olmaz mı?

Kullanıcı o zaman gizlenmiş olsada o nesneleri görür ve ağırlığa etki eder yinede.Zaten site bayağı ağır olacak o yüzden 3 tane  kısmı ayırayım diyorum.

Aksi takdirde adam siteye girince 5 mb kadar site yüklemesi gerekecek.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

gizleyince nasıl görecek ki? ilaveten hepsinin tek seferde yüklenmesi bence tek tek yüklenmesinden daha mantıklı. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Flash'den anlamam ama yapılabildiğini biliyorum, illaki birisi şeyyapar şimdi hocu.

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo

merhaba

flash builder ile navigator.pushView / navigator.popView kullanarak kolaylikla yapabilirsiniz.

saygilar

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Triumph bunu yazdı

gizleyince nasıl görecek ki? ilaveten hepsinin tek seferde yüklenmesi bence tek tek yüklenmesinden daha mantıklı. 

pardon hocam yanlıs yazmısım göremez tabi.Kastettiğim onları gizlesende sadece kullanıcının göremeyeceği ama dosya boyutuna etki etmeyeceği.

Hocam simdi http://www.jimcarrey.com/ da flash mesela.Şimdi siteye girdin dimi o preloader doldukdan sonra anasayfada "Biography" kısmına tıklıyorsun bide o kısmın dolması için zaman var onu bekliyorsun.Bende öyle yapmak istiyorum işte.Sıradan bir flash siteye girdiğinde dosya bütün olarak yüklenir ve nereye tıklarsa tıkla bir daha yükleme yapmaz.Eğer böyle bakarsan bu site hafifse gayet güzel bir olay.Ama benim istediğimde böle bişey olmayacak yani bu 3 kısımda da bir ton materyal var.Dolayısıyla siteye PARA kısmına bakmak için gelen adam diğer öbür 2 bölümün yüklenmesini beklemesini istemiyorum

@WHO

bahsettiğin şeye baktım suan yine yeni program yüklemem lazım.Deneyecem.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    Triumph bunu yazdı

pardon hocam yanlıs yazmısım göremez tabi.Kastettiğim onları gizlesende sadece kullanıcının göremeyeceği ama dosya boyutuna etki etmeyeceği.

Hocam simdi http://www.jimcarrey.com/ da flash mesela.Şimdi siteye girdin dimi o preloader doldukdan sonra anasayfada "Biography" kısmına tıklıyorsun bide o kısmın dolması için zaman var onu bekliyorsun.Bende öyle yapmak istiyorum işte.Sıradan bir flash siteye girdiğinde dosya bütün olarak yüklenir ve nereye tıklarsa tıkla bir daha yükleme yapmaz.Eğer böyle bakarsan bu site hafifse gayet güzel bir olay.Ama benim istediğimde böle bişey olmayacak yani bu 3 kısımda da bir ton materyal var.Dolayısıyla siteye PARA kısmına bakmak için gelen adam diğer öbür 2 bölümün yüklenmesini beklemesini istemiyorum

@WHO

bahsettiğin şeye baktım suan yine yeni program yüklemem lazım.Deneyecem.

sayfayı hazırla sadece multimedyaları loader ile yükle, yükü multimedya dosyaları yapar.

Toplam Hit: 1041 Toplam Mesaj: 8