Flex, Zend Framework Hatası. Anlayanlar Buraya
-
3 gündür üzerinde emek emek çalıştığım flex ile yapmış olduğum resim uploads çalışmam var. Bu localhost ta sorunsuz çalışıyor. Ancak ftp attığımda hata veriyor. Zend Framework tan kaynaklana bir hata.
Bu konu hakkında adobe sitelerini ve yabancı forumları inceledim. Bazı forumlarda küçük-büyük harf kullanımından kaynaklanan hata olduğunu söylüyor.
yani linux küçük büyük harf ayrımı yaptığı için sunucuda hata verdiğini söyleyen var.
Bunun dışında amf_config.ini ve gateway.php ayarlarını sürekli kurcaladım ancak bir sonuç elde edemedim. Karşıma çıkan hata mesajı şöyle
Class "YazilarService" does not exist: Plugin by name 'YazilarService' was not found in the registry; used paths:
: /home/xxx/domains/xxx/public_html/xxx/bin-debug/services/
#0 /home/xxx/domains/xxx/public_html/ZendFramework/library/Zend/Amf/Server.php(580): Zend_Amf_Server->_dispatch('ahmetClass', Array, 'YazilarService')
#1 /home/xxx/domains/xxx/public_html/ZendFramework/library/Zend/Amf/Server.php(657): Zend_Amf_Server->_handle(Object(Zend_Amf_Request_Http))
#2 /home/xxx/domains/xxxt/public_html/xxx/bin-debug/gateway.php(69): Zend_Amf_Server->handle()
#3 {main}Ayrıca şu sayfalardaki önerileri yaparak karşınıza geldim. Bir yerde bir noktayı atlıyorum ancak nereyi atlıyorum. Bir de siz bakın ne de olsa akıl akıldan üstündür.
http://stackoverflow.com/questions/4687786/flex-zend-production-error
http://framework.zend.com/issues/browse/ZF-11446
-
Tamamdır. Sorunuc çözdüm. Yazımda belirttiğim gibi bazı forumlarda büyük küçük harf hatasından dolayı olduğu yazılıydı. Bu tezin üzerine gittim. Öncelikle küçük bir proje hazırlayıp sınıf adlarını küçük harfle yazdım. Baktım sistem çalışıyor ve böylece sorun bitti. :)
(Anlamadığım nokta ben gece bu söylediklerimi aynen yapmıştım. Olmamıştı :) Burdan şu sonuç çıkıyor ki gece program yazılmaz... uyunur :))
-
Biraz da ne yaptığımdan bahsedeyim
Amacım Flash yönetim paneli hazırlamaktır. Bunun için fotoğraf yükleme bölümü yapıyorum. "Kardeşim birçok hazır photo uploads scripti var neden amerikayı yeniden keşfediyorsun" diyebilirsiniz ancak bu scriptleri incelediğimde hiçbirinin tam istediğim gibi olmadığını farkettim. Ben de bari oturup yazayım dedim.
Şu an itibariyle yazmış olduğum uploads scripti ile çoklu fotoğraf yükleyip, çoklu fotoğraf silebiliyorsun. Aynı zamanda fotoğraf yüklenme aşamasında otomatik olarak boyutu küçültülüyor ve üzerine istediğim yazıyı yazıyorum. Tabii php nin nimetlerinden yararlanmadan bunları yapmam biraz zordu. Bu aşamada zend framowork devreye girdi ve güzel bir şey ortaya çıktı.
-
Selamlar,
Zend kullanılabilir; ama düz PHP ile fazla uzun olmadan bunlar halledilebilir tabi (en azından ben hazırlamıştım böyle bir şey).
Upload ederken FTP mi kullanıyor musun ?
-
file_put_contents yapısı kullanarak fotoğrafları yazdırıyorum.
Flex - Zend uyumundan faydalanmak için zend amf kullandım.
Sen flash ile mi hazırlamıştın ?
-
Flash değil ama çoklu upload için jQuery kullanıştım.