folder Tahribat.com Forumları
linefolder Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
linefolder Floyd Rose'lu Gitarda Tel Değiştirme Sonrası Köprünün Yükselmesi

Floyd Rose'lu Gitarda Tel Değiştirme Sonrası Köprünün Yükselmesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Elimde Cort x 11 marka bir gitar var floyd rose bulunuyor.Normalde tel değiştirme işini gitarı aldığım yerdeki adama yaptırıyorum fakat her zaman oraya gitme vaktim olmuyor geçenlerde kendim takmayı denedim gitarın köprüsü hayvani bir derecede yükseldi telleri takınca , köprüyü nasıl indireceğimi bilemedim arkadaki büyük yaylardan olabileceğini düşündüm fakat ellemeye tırstım bozmayalım bişeyleri diyerekten :D tel değiştirdikten sonra floyd rose ayarını yapmayı bilen birisi varsa anlatırsa çok sevinirim sürekli gitarcıya gitme zahmetinden kurtulurum.

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

alyanla cıvataları gevşetip köprüyü indiricen.

edit : eski modellerinde öyleydi. x11'lerde kilit sistemi aynıdır diye yazdım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Triumph bunu yazdı:
    -----------------------------

alyanla cıvataları gevşetip köprüyü indiricen.

edit : eski modellerinde öyleydi. x11'lerde kilit sistemi aynıdır diye yazdım.

Hocam resim üzerinde gösterme imkanın var mı.Gevşeteceğim civatayı kırmızıyla işaretlemen yeterli.

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek
    http://www.youtube.com/watch?v=oAJrAJkZ2U8 yardimci olur belki.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

ulquiorra bunu yazdı:

hacım video cidden süpermiş sağolasın.Fakat benim hatam şurda olmuş videoyu izleyince farkettim bu adam köprünün arkasına destek koyuyor telleri söktükten sora  köprü geri

yerine yapışmasın  diye işte ben onu akıl edemedim :D şimdi benim köprü yapıştı tabana sora telleri takınca tekrar yükseliyor baya bi  o ayar bozulursa onu nasıl yapabilirim.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek
    sokoban bunu yazdı:

ulquiorra bunu yazdı:

hacım video cidden süpermiş sağolasın.Fakat benim hatam şurda olmuş videoyu izleyince farkettim bu adam köprünün arkasına destek koyuyor telleri söktükten sora  köprü geri

yerine yapışmasın  diye işte ben onu akıl edemedim :D şimdi benim köprü yapıştı tabana sora telleri takınca tekrar yükseliyor baya bi  o ayar bozulursa onu nasıl yapabilirim.

o ayar cok hassastir bozulursa aldigin yere goturmeni tavsiye ederim. eger cok ileri seviyede degilsen ki oyle gozukuyor o ayari sen yapamazsin. cunku ben de bilmiyorum yapmasini :D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

ulquiorra bunu yazdı:
    sokoban bunu yazdı:

ulquiorra bunu yazdı:

o ayar cok hassastir bozulursa aldigin yere goturmeni tavsiye ederim. eger cok ileri seviyede degilsen ki oyle gozukuyor o ayari sen yapamazsin. cunku ben de bilmiyorum yapmasini :D

valla ben bu zamana kadar sadece çalma kısmıyla ilgilendim hacı :D teknik aksamları pek kurcalamadım ama bu işleride örenmek lazım artık.Aslında başta o destek mevzusunu yapsaydım sorun çıkmayacakmış :D keşke bu videoyu daha önce görseydim

.
Toplam Hit: 1807 Toplam Mesaj: 7