.Fm Online Radyo Kurma/İşletme
-
79.99 Emerikın Dalır bayıldım, bir tane domeyin regledim. İyi mi ettim kötü mi ettim bilemedim.
Kafamda bir internet radyosu açma düşüncesi var.
Domeyinim güzel. Jenerik yani.
Ama kafamda bir takım sorular var.
Telif haklarından dolayı bir çok internet radyosunun patladığını biliyoruz. Muyap ezrailin oğli gibi tepelerine çöküyor.
Muyap'ın sitesindede biraz araştırma yaptım ama net bir bilgi elde edemedim. Lisans fiyatları nelerdir bilgisi olan, daha önce yapmış olan mürid var mıdır ?
Malum yıllık 80 emerikın dalır sırf domaine masraf gidecek, bir o kadarda alırsam hostinge de gidecek. Ortada zaten halihazır bir maliyet olacak. O yüzden muyap'tan çıkacak maliyet önemli, ha radyonun belli bir hedef kitlesi olursa esasnda mahkeme kararı ile on defa kapatılması da bir şey değiştirmez, dns'sini giren girer siteye ama gereği yok. Taze ziyaretçiyi kesmiş olur bu. Bunun dışında mesela ne gibi maliyetler çıkabilir müridler ?
Genel olarak bu konudaki bilgi fikir görüş ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Tutturabilirsem sadece iki tane adsense reklamından bile ciddi sayılabilecek bir gelir elde edebileceğime inanıyorum, çünkü hedef kitlemi iyi hesap ettim.
Ha kürdo kim uğraşçak bu işlerle, kim oturcakda başında radyoculuk yapçak, her işe giriyon ne ayaksın sen diyebilirsinizde, bende bedava adam çok hacı :)
-
aga müyap ın sitesinde fiyatlar yazıyor lakin 2010 yada 2009 yılı tarifelerine bakman lazım. tam tarifeyi onlara eposta ile ulaşarak alabilirsin. avukatları seninle iletişime geçerek gereken bilgiyi verir. radyo için sadece muyapla anlaşman da yetmiyor. mesam-msg den de izin alman gerekli. onların da belli tarifeleri var.
fiyatlandırmalar da ticari ya da ticari olmayan olarak yapılıyor.
-
abü not aldım. şu an teferruatlı inceleyemiyorum ama akşama inceleyeceğim.
fakat şöyle bir soru yönelteyim, bu lisanslamaların ticari olmayan sadece adsense ya da internet reklamı ile gelir elde edecek bir bireysel radyo için (şirket değil yani) ortalama maliyeti ne olabilir sence? 3-5 bin lira/10-15 binlira ya da e bileyim 1-2 bin lira. :/
-
ticari olmayan (yani reklam alamayan) internet radyoları için yanlış hatırlamıyorsam yıllık 1700 TL gibi bir lisans bedeli isteniyordu. ayrıca mesam ile de görüşmen gerek. onlar da yıllık 1200 TL gibi bir ücret talep ediyorlar. sanırım rtükten izin alman gerekmiyor.
-
ciddi para kazanmak istiyorsan öyle türkçe yayınlarla para kazanamazsın
global olcakki dinleyici sayısı artsın
misal ah.fm tenzi.fm lisansa fln gerek yok djler radyoya aylık para öder setlerini yayınlatırlar radyo sahibi köşeyi döner... -
yok babuş aslında daha lokal bir radyo. dediğim gibi hedef kitlesi belli.
peki şöyle bir soru sorayım müridler. hukuki olarak nasıl bir yırtma çözümü olur bu sizce. sadece belli bir prodiksiyon firması var diyelim. bu firmanın 30-35 sürekli yapım işini yaptığı sanatçısı var ve 100lercede onlara yaptığı albüm var.
ben bu prodiksiyon firmasıyla nasıl bir anlaşma-sözleşme yoluna gidebilirim mesela ? bir çözüm olur mu lisanslardan tarifelerden müyaplardan götaplardan yırtmam için ?