Folder Decryption Şifremi Unuttum
-
hocalar, harici hddmde kullandığım folder decryption programının şifresini unutmuş bulunmaktayım.
Bu program çok sağlam değil galiba , bir dosyası oluyor şifreyi belirleyince klasörleri gizliyor.
Nasıl bu şifreyi yenileyebilirim? veya dosyaları görebilirim?
-
harici hdd başka pc ye tak gene şifre istiyormu ve programı kaldırmayı dene bakalım ne olacak dosyayı gizliyorsa klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster korunan dosyaları göstere klikle yinede görükmüyorsa tam adını biliyorsan yaz (sürücüadı:\klasötün olduğu ad\ gibi) o programı kullanmadım o yüzden bunlar belki yardımı olur en son yöntemi programı kaldırdıktan sonra dene.
-
Dosyaları silindi olarak işaretliyormuş, ama aslında silmiyormuş.
Bu kurtarma işlemini işletim sistemimi değiştirmeden, nasıl yapabilirim?
-
Bir uzman yazılımcı şahsiyet olarak dosyalara ulaştım.Çok gururluyum.
-
nasıl ulaştın ve hangi alada uzamnsın
-
evden amatör. :D
Öncelikle diri öğrenmek için antivirus kullandım. Bizim Malwarebytes :D
Diski sağ tıklayarak tarattım.Baktım bizim dosyaları taratıyor.Baktım antin kuntinli bir klasör.
Açıktı konsol.Oradan Thumbs.db 'ye girdim.Dir/x/a diye diye diye diye bir yerlere ulaştım.En sonunda
dosya/dizin bilgileri veren fod uzantılılara ulaştım.Ordan bir klasöre daha girdim bu yolla.Tüm dosyalarım karşımdaydı.
Teker teker copy komutuyla güvenli bir yere alabiliriz.Afiyet olsun.
5 dakkada Beşiktaş oldu.
Not: dir/x/a özel karakterler içeren dizin adlarını kısa ada çevirirerek de bize gösterir.Ulaşımımızı kolaylaştırır.
-
chdisk denedinmi?
-
yok , çözerken kullandığım metodu bir üst mesajımda görebilirsiniz.