Ford Taunus Alıyorum Yardım...
-
Beyler senelerdir araba kullanırım (Yaklaşık 10 sene olmuş) Trafikte'de 4 yıldır kullanıyorum.
Hyundai Exel GLS
Fiat Siena
Fiat Palio
Kullandım. Şimdi ilk kendi arabamı alacam. Adamla anlaştım. 2 850 tl ye.
Arabanın kaporta yeni çıkmış çürüğü yok,
Motor geçen sene mi ne yapılmış 0 parçalarla adanadan gelmiş parçaları. 12000 km yapılmış 0 motor üstüne. 1.6 GL modeli.
Hafta içi günde 7 km kullanmak için alıyorum bu aracı. Okula git Okuldan gel için yani... (km çok yakması o yüzden önemli değil)
2850 tl ye anlaştım adamla. Yalnız kafama takıldı adam motorun faturası varmı dedim yok dedi motoru yapan tanıdık bir ustaymış. İstediğin ustaya gösterebilirsin dedi.
Araba şehir dışında. Bende ilk defa Düz direksiyon araba kullanacam (hidrolik olmayan) ,
Acaba kullanabilirmiyim. Gücümün yetmiyeceği kadarda zor olabilir mi bu hidrolik olmayan direksiyon?
Birde sanırım noterde satış yapılırken muayenesi varmı yok mu borcu var mı yok mu çıkıyormuş doğru mu?
Salı günü hayırlısıysa gidip alacam arabayı sizce mantıklı mı? Arabanın plakası gideceğim ilin plakası...
Birde nelerine neyine nasıl baktırmalıyım arabanın gittiğimde. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler..
-
DrKill bunu yazdı:
-----------------------------
Beyler senelerdir araba kullanırım (Yaklaşık 10 sene olmuş) Trafikte'de 4 yıldır kullanıyorum.
Hyundai Exel GLS
Fiat Siena
Fiat Palio
Motor geçen sene mi ne yapılmış 0 parçalarla adanadan gelmiş parçaları. 12000 km yapılmış 0 motor üstüne. 1.6 GL modeli.
Hafta içi günde 7 km kullanmak için alıyorum bu aracı. Okula git Okuldan gel için yani... (km çok yakması o yüzden önemli değil)
2850 tl ye anlaştım adamla. Yalnız kafama takıldı adam motorun faturası varmı dedim yok dedi motoru yapan tanıdık bir ustaymış. İstediğin ustaya gösterebilirsin dedi.
Araba şehir dışında. Bende ilk defa Düz direksiyon araba kullanacam (hidrolik olmayan) ,
Acaba kullanabilirmiyim. Gücümün yetmiyeceği kadarda zor olabilir mi bu hidrolik olmayan direksiyon?
Birde sanırım noterde satış yapılırken muayenesi varmı yok mu borcu var mı yok mu çıkıyormuş doğru mu?
Salı günü hayırlısıysa gidip alacam arabayı sizce mantıklı mı? Arabanın plakası gideceğim ilin plakası...
Birde nelerine neyine nasıl baktırmalıyım arabanın gittiğimde. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler..
-----------------------------Düz direksiyon düşündüğün kadar ağır bişi değil.
Sanayide tanıdığın yoksa eski arabaya bulaşmamanı tavsiye ederim.
-
PathfindeR00 bunu yazdı:
DrKill bunu yazdı:
Hyundai Exel GLS
Fiat Siena
Fiat Palio
-----------------------------Düz direksiyon düşündüğün kadar ağır bişi değil.
Sanayide tanıdığın yoksa eski arabaya bulaşmamanı tavsiye ederim.
-----------------------------aynen hocam sanayide tanıdığın yoksa eski araba zor olabilir.. ahbire gitmen gerekebilir her gittiinde de servet bırakırsan ne manası kaldı o zaman :)
-
Arkadaşım hayırlı olsun ne denirse ondan.Alım satım işini ayarlıyacaksın bende 93 model gls var benimki hidrolik 2006 da aldım 4 yıldır kullanıyorum.km 200 bine varıyor.Çok güzel arabadır palio malio çerçöp arabası gibi dikiz aynasından ççamurluklarına bakmıyacaksın.Büyüklük ve rahatlık takıntın varsa bu tip geniş ve uzun araçlar yolda güvenlidir.Kemer yolunda km 120 hyundai veya palio ile kavisleri alamazsın.Hidrolik olmayanları eski amerikan impala lar gibi yağlı sistem olması lazım.ama bildiğim sağlam ve gerekli bakımını yaptığında yolda koymayacak otoyol aracıdır.Tam bir otoyol aracı.En son geçen yıl İzmir e gittim durmaksızın 6.5 saatte Antalya-Denizli-İzmir e ulaştım.Aracı kullan düşük devirlerde devinimlerini kotrol et devir hareketleri düşükse hemen vites istemiyorsa arabayı almayı düşün.Ama görmeden her hangi bir araç için bunları söylemek yanlışta olabilir.Ama Taunus sağlam kaportalı ve Ford un mükemmel motoruyla her alanda güven verir.
-
hayırlı olsun hocam arkadaslarında dedıgı gıbı eskı arac alıcaksan sanayıde tanıdıgın olucak bir kere motor yapıldıysa sorun olmaz cunku eskı motorlarda yan sanayı yok gıbı bırsey orjınal takmak zorunda ne kadar gıttıyse ılk motorla sımdıde o kadar ıyı gıder ama sen yıne arabayı calıstır egzozdan beyaz duman atıyormu dıye bak duman bembeyazsa gıt motordakı yag cubugunu cek eger arac stop ederse bırak gell hıc bulasma ama etmez uflerse dısarı yag fln bırak gercekten ugrasılmaz bı o akdar daha masraf acar motorun saglamlıgını oordan anlarsın eskı araba motor ne kadar bozukta olsa yapılır ama kaporta yapılmazz ben sana bır dunya araba getırırım cıllop gıbı yenı model ama tabakk curuktur dosemelerı kaldır bak arabayı lıfte kaldır bak eger curukse ugrasma derımmm zıftlencek yapılcak fln zor ıs vıtes gecıslerıne bak aracın her vıtese rahatlıkla gecıyormu gaz yıyısıne bak baska bırsey gerekmez he bırde noterde satıs yapılırken butun borcları cıkar muayne borcu varsa cezaya gırdıyse sorar kabul edıyormusunz dıye yada bazı yerler dırek satış yapmaz bunlara dıkkat et
-
hee bırde satıs yapılırken noter sorar plaka degıscekmı dıye degıstırme bence aynı kalsın cunku ıst plaka olursa vergısı daha cok oluyor sen oranın plakasında al daha az vergı odersın :)
-
2850ye araç mı kaldı piyasada usta. ne düşünüyon daha. modeli ne
varsa noterde borcu çıkar dediğin gibi
-
arkadaşımın dedesinde ford taunus vardı.bi gece arkadaşla 2 aracın arasından çıkmaya çalıştık.direksiyonu beraber anca döndürebildik.direksiyon biraz ağır da..!
-
Adamla konuştum. Sadece döşeme ister dedi isteğe bağlı. 1.800 tl para harcamış motora. LPG sistemini geçen sene tamamiyle değiştirmiş. Benzin ve LPG de çalışıyor diyor.
Vallaha adamın yalancısıyım. Teyp dandik diyor. Öndede 2 tane hoperlör yokmuş arkalarda varmış. Zaten 2850 tl ye full döşeme full yapılı araç beklemiyorum. Merkezi kilit yok diyor. Aracın yürüründe sorun olmaz dedi adam. Zaten gidince bi motor ve kaporta ustasına göstereceğim gibi....
Noter masrafları gaz masrafı sigorta masrafı toplam 3300 tl bulur gibi geliyor bana.
Motor ve Kaporta ustasına göstersem ne kadar isterler arabayı kontrol etmek için?
-
Aracın hacizli olup olmadığı noterde gözükürmü bunu sormayı unutmuşumda...
-
gidip bir motor alsan honda gibi kymco gibi