Forgotten Realms...???

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

Forgotten realms'dan Kara Elf kitabının serisini okuyanların çoğu bu seriyi çok övüyor ve diğerleri arasında daha ön plana çıkartıyor. Daha önce fantastik kitap türüne başlamamış ama Yüzüklerin Efendisi serisinin filminden oldukça etkilenmiş biri olarak fantastik kitap türüne giriş yapmayı düşünüyorum. Ama hangi seri uygundur bilgim yok.

Forgetten realms kitaplarının çıkış yıllarına baktım şöyle sıralanıyor;

Kara Elf Üçlemesi - The Dark Elf Trilogy

Homeland (1990) (Anayurt) — Anayurt Drizzt'in doğumunu ve drow ırkı içindeki gelişmesini anlatır.
    Exile (1990) (Sürgün)— Sürgün, Drizzt'in kendi şehri Menzoberranzan'ı terk ettikten sonra Karanlıkaltı'ndaki maceralarını anlatır.
    Sojourn (1991) (Göç) — Göç Drizzt'in yeryüzüne gelişini, nasıl bir korucu olduğunu ve kendini nasıl Buzyeli Vadisi'nde bulduğunu anlatır.

Buzyeli Vadisi Üçlemesi - The Icewind Dale Trilogy

The Crystal Shard (1988) (Kristal Parçası) — Bu kitap büyücü Akar Kessel (kristal parçasının etkisi ve yardımı ile) ve On Kasaba arasındaki savaşı ve aynı zamanda Drizzt ile Bruenor, Cattie-brie, ve Regis'in Wulfgar tanışmalarını anlatır.
    Streams of Silver (1989) (Gümüş Damarları) — Drizzt, Bruenor, Regis, ve Wulfgar'ın Mitril Salonu için yaptıkları yolculuğu anlatır. Aynı zamanda Artemis Entreri ilk kez göründüğü hikayedir.
    The Halfling's Gem (1990) (Buçukluğun Mücevheri) — Wulfgar ve Drizzt'in Regis'i Artemis Entreri'den kurtarmak için verdikleri mücadelenin hikayesi.

Drizzt Do'Urden'in Maceraları - Legacy of the Drow

The Legacy (1992) (Miras) -
    Starless Night (1993) (Yıldızsız Gece)
    Siege of Darkness (1994) (Karanlığın Kuşatması)
    Passage to Dawn (1996) (Şafağa Geçit)

Karanlığın Yolları - Paths of Darkness

The Silent Blade (1998) (Sessiz Kılıç)
    The Spine of the World (1999) (Dünyanın Omurgası)
    Servant of the Shard (2000) (Parçanın Uşağı)
    Sea of Swords (2001) (Kılıç Denizi)

Avcı'nın Kılıçları üçlemesi - TheHunter's Blades Trilogy

The Thousand Orcs (2002) (Bin Ork)
    The Lone Drow (2003) (Yalnız Drow)
    The Two Swords (2004) (İki Kılıç) 

İlk çıkan seri Buzyeli vadisi olmasına rağmen ilk okunması gereken seri olarak neden kara elf serisini öneriyorlar? Konuya ilgisi olan ve bilgisi bulunan arkadaşlar varsa fikirlerini paylaşabilirler mi, önerileri nedir?

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

valla ben kitap okumadan direk frp oynayarak tanıştım orta dünya ile :W

sonra elime kitaplar geçmeye başladı tabi ama kara elf te bütün ırklardan heroları seçip hepsinin özellikleri ile anlatmaları canımı baymasından sonra düşündüm ki sanırım ilk kullanıcıyı hedefliyor bu kitap :P

hoca sen sie et kitabı falan, bul bir dm başlayın masaüstü oyuna :W

dip not: ejderha mızrağı serisi güzeldi lan, dalamar feci adamdı :W

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    Valla konuyla alakasız ama burada Stephen King in  Kara Kule serisini öneririm. Altı kitap

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

"Dark Elf Trilogy" Drizzt'in nereden geldiğini ve nasıl bir yaşam biçimine sahip olduğunu derinlemesine anlatan bir başyapıttır,
    kitaplar senin belirttiğin sıraya göre çıkmış olabilir ama Drizzt tarihçesine göre önce "Dark Elf Trilogy"i okumak daha yararlıdır...

Bana kalırsada öncelikle Homeland'den başlamalısın...zaten bir daha sonunu getiremeyebilirsin Forgotten Realms'ın...Efsane kitaplardır gerçekten...
    Bende hayatımda masaüstü oynamamışımdır ama oldukça istekliydim...belki bir buluşma düzenleriz beraber bunların üstünde dururuz birgün...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

kara elf serisinden başlamak en iyisi olacak bu durumda. temel oluşturup daha sonra buzyeli vadisi serisine geçerim.

tavsiyeler için teşekküler arkadaşlar. eyw...

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
Toplam Hit: 1135 Toplam Mesaj: 5