Form Düzenleme Php

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Resimdeki forma Açıklama kısmının altına 2 seçenek eklemek istiyorum. Grup ve Münferit isminde.Bu seçeneklerden birisi seçilince yayınlanan içerikte bir açıklama çıkmasını istiyorum.Grup seçilirse yazı yayınlandığında "Bu bir GRUP organizasyonudur.Detaylar için tıklayınız." gibi bir ifade olmasını istiyorum.Bu nasıl yapabilirim.

Yardımcı olanlara sonsuz teşekkürler.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

up Güncel

Edit: Resim 1 de form a eklentiyi yaptım.Ancak Resim 2 de istediğim yerde sabit açıklama çıkmasını nasıl yapabilirim ?

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Form taglarının arasında kalarak şunları ekle hocam.Option'a Value değeri ataman yeterli olacaktır.

<select size="1" name="ekstra">
    <option value="Bu bir GRUP organizasyonudur.Detaylar için tıklayınız.">Grup
    </option>
    <option value="Bunu seçince yazılacak yazı.">Münferit</option>
    </select>

Daha sonra PHP sayfasında gelen veriyi çekerkende bunu çekip veritabanına diğerleri ile birlikte kaydetmen gerekiyor.

$ekstra = $_POST['ekstra'];

gibi...

Yazının yayınlandığı sayfada çekerken $extra değişkennide çek, eğer doluysa zaten yazı yacaktır. Dolu değilse boş çekeceği için yazmayacaktır.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam durumu biraz daha açayım :

Script PHP dir.Veritabanı MYSQL.

3 sayfada değişiklik yapmam lazım. “inc_fuarekle.php”  |  “inc_fuarduzenle.php”  |  “fuardetay.php”

“inc_fuarekle.php” ve  “inc_fuarduzenle.php”  dosyaları formun girdi kısmı.. “fuardetay.php” ise formdan girilen bilgilerin yayınlandığı kısım.

Benim istediğim şey “inc_fuarekle.php” ve  “inc_fuarduzenle.php”  dosyalarından gireceğim bilgilerin arasına 2 seçenekli bir bölüm eklemek.

Örnek olarak bir siteye üye olduğunuzda "şehir" kısmını biz seçeriz.Üye profilinin altında seçtiğimiz şehrin ismi yazar.Ben böyle bir kısmı eklemek istiyorum bu forma.

Ama; seçim yaptığım kısımda 2 seçenek olsun."grup" ve "münferit".

Eğer formda "grup"u seçersem  "Kesin kalkışlı grup paketi" yazısını "fuardetay.php" de sabit göstersin.

Eğer formda "münferit"i seçersem  "Kişiye özel münferit tur paketi" yazısını "fuardetay.php" de sabit göstersin.

Bunu nasıl yaparım ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Veritabanına bi alan ekle tur_duzeni diye oraya kaydet tur düzenini gösterirkende şarta sok tur_duzeni alanından ne değer dönüyosa ona göre listelet.

.
Toplam Hit: 1235 Toplam Mesaj: 5